Skrivet av en kvinna mitt i livet med begynnande gråhårighet...

torsdag 31 maj 2012

På tork

Idag är det hemmaplock som gäller.
Lite tvätta, lite fixa och dona men även lite betong.
Här är ett betongrabarerblad på tork...



Om det skulle råka bli lite betong över så fyller jag småburkar och lägger i blad som gör fina avtryck. Kan bli supersnygga markplattor. En liten gång eller ngt annat som tar bort lite av allt gräs som jämt måste klippas ;)


So far, en bra dag!
I eftermiddag blir det fotbollsmatch med lillhönan. Kul kul!

onsdag 30 maj 2012

Tvättbräda

I början av augusti när Sommarodden äger rum så lovar jag att jag kommer att ha, även om den är djävligt bra gömd under "dåliga tider-reserven", en tvättbräda.
För jeeeezus, vad rodd tränar HELA kroppen. Man är mör i armar, mage, rygg, ben och rumpa efteråt. Borde oxå få grymt snygga överarmar utan gäddhäng.
Här kommer äntligen en bild på båten men det är en mobilbild (och det vet ni ju vid det här laget att de är skitdåliga) och dessutom så är båten på väg upp ur vattnet på trailern (eftersom jag höll på att glömma idag igen).



Men ni får en liten idé om hur den ser ut. Senare i sommar kanske ni kan få en tävlingsbild på oss i våra snygga tröjor oxå...men det återstår att se :)

Nähä lite kvällsmat och en dusch sedan är det nog tack och godnatt :)


Buse?

Precis hemkommen från tandläkaren och bedövad i halva ansiktet. En väldigt märklig känsla...
Just som jag ligger där och tandläkaren suger, gräver, borrar, slipar och allt vad nu en tandläkare kan tänkas göra i munnen, så kommer jag på - herregud, tänk om jag har en buse i näsan? När man ligger sådär, nästan uppochner, så måste ju tandläkaren se rakt in i hjärnan och om det då sitter en snorbuse i vägen så är det väl den hon ser!?
Usch och fy...

(By the way, bra eftermiddag, moneywise, 915 kr hos tandläkaren (för 20 min, grym timpenning), 900 kr för barnens träningsoveraller och nästan 900 kr för att tanka bilen. Kul - eller inte)

Ensam

Äntligen ensam ;)
Vet att många människor inte gillar att vara ensamma. För en del kanske det är ofrivilligt och det är tragiskt och synd om dem men det är inte den sortens ensamhet jag menar.
Jag äääälskar att veta att, idag jobbar Peter och barnen är i skolan. Jag själv har inget på agendan mer än att få vara hemma själv och pilla med det jag vill. Ibland kan det faktiskt innebära att städa (för till och med det kan ibland vara kul när man är själv) men oftast innebär det att ta en lerklump och få sätta sig med. Just idag innebär det dessutom att ta lerklumpen och samtidigt få sätta sig och se färdigt en film som jag somnade ifrån (igen) igår kväll. Tycker det är skönt med att bara vara tyst med mina egna tankar men ibland är det så skönt att titta på en film samtidigt som man skapar.
Först ska jag bara diska (för återigen ser diskbänken ut som om det är grisar som bor här, hur går det till??).

Dock finns det ett litet moln på himlen idag...jag ska till tandläkaren och laga ett hål :(
Jag har varit slarvig och jag vet om det. Jag grämer mig över det för att jag vet att jag slarvat! Dessutom var det visst två hål men eftersom de satt på varsin sida i munnen så tyckte inte tandläkaren att hon skulle göra båda samtidigt eftersom det inte är så angenämt att bli bedövad i hela munnen samtidigt. Tack för det.
Jag är inte rädd för tandläkaren - bara räkningen efteråt, det är därför jag är så sur på mig själv.
Blä!

Nåja, först (efter disken vill säga;)) ska jag ha en bra, skön dag med en bra film och en bit lera.

tisdag 29 maj 2012

Trött...

...i huvudet blir man när man jobbar med barn med speciella behov.
Det anade jag väl innan oxå men inte att man skulle bli så här trött i huvudet efter 5 timmar.
Jag kan inte säga annat än att det är otroligt kul, spännande och fascinerande att arbeta med tex autistiska barn, vääääldigt långt från den kontorsråttan jag varit i nästan 15 år, men det är påfrestande och jobbigt på ett annat sätt. Man blir trött i huvudet på ett annat sätt. Men som sagt, det är spännande nästan jämt ;)

Trodde nog att jag skulle hinna ta fram en lerklump innan det är dags att åka till fotbollsträningen, men det är bara att inse, en stunds slapparsurf får nog räcka. Det är ju inte helt ojobbigt att träna 17 st 10-14-åringar (utan autism ;)) i fotboll heller ;)

God fortsättning på den här tisdagen :)

måndag 28 maj 2012

Jag gjorde det igen!

Jag har backat med släpkärra igen!
Snart så....vet jag inte vad som händer men jag blir bättre och bättre i alla fall :)

Idag har jag varit på ett av mina favoritställen - soptippen.
Jag älskar att åka dit och slänga skräp. Känner mig lättare när jag varit där. Borde åka dit oftare!

Fanny och Maja hade ridning i stallet idag och idag fick Fanny INTE ta med Lacky. Orka (som di sär, ungdoma ;))! Det är så mycket jobb att flytta en häst och bara för en knapp timmes ridning... Näpp idag var det no no på det.

Ha en fortsatt trevlig måndagskväll!

Änglar - visst finns dom :)

Pimpad

Hej och hå, nu är min blogg pimpad :)
Det var dottern som fick gå loss och göra den lite roligare.

Idag har jag ägnat en timma åt att sitta på arbetsförmedlingen för att lyssna så sådant jag redan vet och kan. Det måste man visst göra var fjärde månad om man uppbär A-kassa. Och det gör jag i ca 4 dagar till. Sedan ska jag få starta-eget-bidrag!! Yippie!!! Ska bli så kul att få jobba i 6 månader, på riktigt, med det roligaste som finns!!
Dock måste jag ändå lyssna på dessa möten, jag måste gå dit och göra en handlingsplan mm. Men herregud, kan de inte hjälpa de som vill ha hjälp istället. Jag vet vad jag ska göra i 6 månader och därefter är jag oxå ganska klar på vad som händer (men det tar vi då, en dag i taget ;)) så vad ska jag med en handlingsplan till??
Nåja, jag gör som de vill så de blir nöjda, jag är inte den som är den :)

Passade på att köpa lite ny betong när jag var i stan (den gamla hade visst blivit fuktig och torkat under vintern) så nu ska jag göra lite rabarberblad :)

Bara för att lägga till en bild så lägger jag in en på gamla BetongAgda.
Ha en skön måndag och glöm inte att leende smittar :)

söndag 27 maj 2012

Seger!

Idag är det mors dag.
Jaha.
Det har jag inte märkt så mycket av...fast jag är nöjd ändå :)
Det har ju återigen varit underbart väder och man kan inte annat än att vara uppåt :)

Dagen började med fotboll och seger - igen. Kul kul!
Därefter så var det konfirmation. Min kusin konfirmerades idag men vi slapp hann inte till kyrkan pga av fotbollen. Men vi ärade dem med vår närvaro på kalaset efteråt :) Mycket god mat och trevliga släktingar blev det :)

Sista punkten på dagens program är en rodd på underbart vackra sjön Sommen. Svårt att komma på en bättre avslutning än att se solen sjunka ner bakom Torpön...
Jag lovar inget, men idag kan det bli dagen då ni ska få se kort på vackra båten Isabella. En vacker träeka som är gjord på "gammalt" sätt.

Simma lugnt!

lördag 26 maj 2012

Godisdag :)

Idag är det godisdagen (fast vilken dag är inte det för mig...;))
Återigen en skön, bra dag dag. Har varit effektiv idag, fått många småsaker gjorda.
Bland annat tömde jag ugnen på lite skröjbränt och här är en grej som kom fram :)


Ytterligare en Yogafigur. Skitkul att ha kommit på dessa. Sitter och bläddrar i yogaböcker för att hitta fler lämpliga figurer.

Vi är just hemkomna från stan. Ikväll är det studentbal i Tranås och min kusin tar studenten och var följaktligen på balen. Såååå många fina klänningar och håruppsättningar. (det är nog dags att börja spara för Fanny och Majas baler och student, det är ju bara 5 år kvar och det är inga smågrejer vi snackar om ;))
När jag gick på gymnasiet så bestämde vårt fiiiina elevråd att bara de treåriga linjernas studenter (jag var pisstrött på skolan valde en tvåårig linje. Jaaaa, på stenåldern så fanns det som ett alternativ) som fick gå på balen och då med "lämplig" partner. Vi som gick tvåårig linje tog visst inte studenten lika mycket som de.
Eftersom mer än hälften av alla linjer, på den tiden, var tvååriga så kan man lugnt säga att det blev upplopp på skolan och därmed blev det ingen bal alls. Japp, så blev det med den saken och min enda chans att få klä mig i balklänning sket sig. Men ja ä int bitter ;)

Peter jobbar natt inatt så det är bara jag och tjejerna hemma. Vi ska ha mys med tacos, chokladdoppade jordgubbar och Eurovision. Myyyyys säger jag bara ;)

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll!

fredag 25 maj 2012

Livskvalitet

Jag må vara fattig som en kyrkråtta men oj vilken livskvalitet jag har!


Att kunna sätta sig i skuggan på verandan och äta en underbar lunch (en sallad bestående av ruccola, fetaost, tomat, gurka, solroskärnor, rädisor och kryddade och frästa quornbitar. Ovanpå allt lite kebabsås. Helt suveränt gott!) och ha fixat lite i trädgården och veta att efter lunchen så ska du sätta dig och jobba med det roligaste som finns - lera.
Det enda som hörs är vindens sus, fåglarna som kvittrar och getterna (och fåret) som tuggar gräs.


Som sagt, jag har nästan inga pengar, men jag har så jag klarar mig. Vem behöver mer än så? Jag har väl allt jag behöver, tak över huvudet och mat på bordet. Det viktigaste är ändå att ha sin familj nära och att alla får vara friska. Det tar man som en självklarhet men så är det inte för alla...
Man borde verkligen, då och då, påminna sig om allt man har istället för allt man inte har. Det är svårt ibland men oj så viktigt!

Ha en fortsatt skön fredag!

Fredag!

Äntligen veckans bästa dag! Fredag. Jag älskar verkligen fredagar. (fast visst går det otrooooligt fort mellan fredagarna!?)
Återigen underbart väder. Härligt!
Idag blir det en del trädgårdsjobb innan jag öppnar butiken. Gräs behöver klippas (getterna har mer än de kan äta så det behövs klippas oxå) och ogräs behöver ansas :)

Här är lite nytt som jag just plockade ur ugnen.



Ett par fat och lite dekorativa jordgubbar att lägga i ngn blomstergrupp, blomkruka eller bara som de är, på  fönsterbrädan.

Ha en bra fredag!

torsdag 24 maj 2012

Meditation

Som meditation fast ändå inte...
Vi har en grusgång med mycket ogräs...eller kanske är det en gräsgång med lite grus i...svårt att avgöra.


I vilket fall som helst så hamnar rensningen av den längst ner på priolistan men det är ändå så, att sitta där och pilla är som meditation. Du behöver inte tänka på vad det är du gör, kan låta tankarna gå hur som helst - underbart. Allra helst nu när det är så skönt väder. Jag har som mål att rensa ihop en tvåliters burk med ogräs varje dag. Tids nog blir nog hela gången rensad ;)
För att inte ogräset ska komma tillbaka där jag började (eftersom det kommer ta lite tid att komma igenom hela gången) så sprutar jag med ogräsättika. Perfekt! Miljövänligt och det funkar super.
Ättika funkar för övrigt till lite av varje... kolla här: http://www.klokahem.com/artikel/%C3%A4ttika-ist%C3%A4llet-f%C3%B6r-sk%C3%B6ljmedel

Ha en bra dag!

onsdag 23 maj 2012

Go´kväll

Härligt trött i kroppen man är nu efter att ha varit och rott i vackra träbåten Isabella.
I övrigt har det varit en slö dag. Fast jag var lite stel redan innan rodden eftersom jag fick hoppa in i fotbollsträningen igår och springa stafett...hm, benen gick inte riktigt så snabbt som jag minns att de en gång gjort...och inte ens då gick det särskilt fort så ni kan ju tänka er...blev omsprungen en del, kan man säga ;)
Så här vacker är utsikten från vårt TV-rum


Mmm, underbart med alla äppleblommor.

Go´natt och go´kväll allihop.

Åh vad jobbigt...

...det är att vara egen företagare... ;)



(Hoppas att alla förstår att det där var ett skämt!!! Livet som egen företagare är allt annat än en dans på rosor!!)

"Styr med"

Igår var visst en dag som försvann i hanteringen.
Det var bara bortajobb, matshopping och fotboll för hela slanten.

Men, visst är det skönt med vädret vi har. Åh så svenskt att prata om vädret men jag kan inte låta bli, jag blir helt lyrisk när solen skiner och fåglarna kvittrar. Man kan vara ute sent på kvällen och greja och man kan hänga tvätten ute. Den luktar så gott då.

En sak som jag missade skriva om måndagskvällen var att jag körde och backade med släp!
Ett väldigt litet steg för mänskligheten men ett otroligt stort steg för mig!
Peter var med och jag, så att säga, övningskörde. Borde finnas en skylt till bakluckan för det oxå...
Det gick skapligt och det finns nog hopp om att jag ska kunna lära mig.
Dock tycker jag det är svårt med kommunikationen...min man sambo och jag pratar inte helt samma språk när det gäller backa med släp. Vad betyder "styr med"?? Vaddå, menar du höger eller vänster? Fast eftersom jag inte kan höger och vänster mer än hjälpligt så vet jag inte om det hade hjälpt heller ;)

Usch, just nu sitter jag och försöker förhala att jag behöver skriva ett ansökningsbrev för ett stipendium...surfar på mååååånga olika, onödiga sidor just nu....kanske ska sätta mig ute med en glass och block och skriva för hand i stället...

måndag 21 maj 2012

Försäljning!

Vilken dag, det har gått i ett hela dagen.
Fanny fick ta med sig Lacky (med allt vad det innebär med hämtning av transport mm) till ridlektionen i Fridhem idag oxå och det är mycket meck med det, let me tell you. Dessutom så hittar man Fanny då och då under rubriken bortskänkes ;) Shit vilken sur, trött gnällig tonåring hon är ibland. Tur för henne att hon däremellan är underbar och att jag älskar henne så mycket så att jag inte gör verklighet av hotet ;)

Direkt efter ridningen så hade jag ett möte och nu har jag just kommit hem och är väääldigt trött. Men glad!
Jag har sålt mitt schackspel som jag gjort.


Har haft många kunder som har ryckt i detta men nu var det en tjej som sa för ca en vecka sedan att hon ville ha det och i dag levererades det och pengarna bytte ägare :)
Sååå glad! Men samtidigt är det lite otäckt att sälja så dyra saker...tänk om de genomskådar mig...Så fånigt att tänka så men det finns ändå ett styng med dålig självkänsla som då och då ger sig till känna.

Imorrn ska jag "bortajobba" och därefter till tandläkaren :(
Förhoppningsvis har jag skött mig så att det inte blir så dyrt. Ja, jag menar det - dyrt. Jag är inte inte ett dugg rädd för tandläkaren (och då ska ni veta att jag har dragit ut tänder, opererat bort läppband, gjort avtryck för tandställning mm) men jag är skiträdd för räkningen efteråt!! Blä! Tandläkarbesök är verkligen en klassfråga för fi faaan vad dyrt det är! Nödvändigt ont.

Sov gott!

Seger!

Yes!!
Äntligen kom segern i fotbollen för våra tjejer.
Jag veeeet, man ska inte tänka på att vinna, det ska vara roligt bla bla bla
Men, ändå, det är kul att vinna, att göra mål, att efteråt känna, Yes! vi gjorde det! Dessutom är det bra för självkänslan och lagandan att då och då få en seger :)

Så här fint blev bordet när det blev skurat och inoljat.


Äsch, ni ser säkert ingen skillnad, men det gör jag och det är det viktigaste ;)

Ha en bra start på veckan!

söndag 20 maj 2012

Duktig

Varmt är det idag!
Varmare än på länge och idag kröp latmasken ur mig. Åtminstone vad gäller trädgårdslandet ;)
Planterade lite sockerärtor, morötter och spenat. Lite tomater fick oxå komma i jorden.

Har dessutom tagit tag i vårt köksbord. Något som vi har pratat om länge. Bordsskivan behöver saneras rengöras.


Här står bordsskivan för att skuras ren med såpa.
Man kan lugnt säga att det var på tiden...

Har dessutom både rensat grusgång och hängt tvätt.
Japp, det här inlägget var enbart till för att skryta! ;)

Vill du gjuta betong?

Nu har rabarbern växt till sig så mycket att det går att använda dem som form till betonggjutning.
Vill du testa på att gjuta ett fat själv?
Gå in via min hemsida och ta kontakt med mig så bokar vi en tid!


lördag 19 maj 2012

Kreatur!!

Ja, jisses vilken effektiv dag det inte blev.
Här sitter jag på trappan och det är lugnet före stormen...


Exakt 30 sekunder efter bilden togs så var det två getter på rymmen och jag hann bara få in den ena så rymde den andra. Hela tiden skulle de vara och äta på mina jordgubbsplantor eller i lådan med smultron. Till slut lyckades jag åtminstone få dem att gå i en del av trädgården där det inte finns ngt av värde att äta så då struntade jag i dem.

Hallå där!! Stopp! Inte gå in!!

Mobilbilderna blir lite blå...vet inte varför...
Bra, Maja stoppade dem från att komma in i huset i alla fall...för jag kan säga att de är inte rumsrena!!


Jaha, det var den förmiddagen...och nu är det dags att åka till ridskolestallet, Fridhem, för att hjälpa till med knatteridningen...hinner/orkar jag få ngt gjort när jag kommer hem? Ja det återstår att se...

Kostcirkeln?

Hm, så här såg de fyra pyjamastjejernas kost ut igår kväll...


Helt enligt kostcirkeln, eller hur är det den ser ut nu igen... (kan erkänna att jag åt en del jag oxå ;))

Idag ser det ut att blir en fantastisk dag - vädermässigt i alla fall. Nu har jag inget att skylla på, ut och sätt igång med allt som behövs göras.

Trevlig lördag!

fredag 18 maj 2012

Bra dag

Det har hittills varit en mycket bra dag, fått mycket gjort.
Hunnit rensa lite inne, rensa ogräs ute och göra i ordning för Majas pyjamasparty.

Har även geggat lite lera, åh vad det är kul.


Det ska bli ett fat. Men det ska ju torkas, brännas och glaseras oxå så det är lite svårt att föreställa sig hur det blir när det är färdigt.
Fanny är i stan med kompisar som hon ska sova över hos sedan så henne ser vi inte förrän imorrn.

Ha en fortsatt bra lördag, eller fredag menar jag ;)

Dröm

I natt hade jag en väldigt märklig dröm.
Jag drömde att jag blev biten i långfingret (minns så väl att det var långfingret, jag såg de två små prickarna i fingertoppen) av en huggorm och efter en liten stund såg jag att sticken i fingret och blodådrorna på armen började bli typ svarta och det kröp upp från fingrarna upp mot axeln sakta, sakta. Jag var tvungen att ta mig till sjukhuset men det kom en massa grejer emellan hela tiden så jag kom aldrig dit. Det svarta kröp längre och längre upp på armen och jag visste att när hela armen var svart - då hade det nått hjärtat och då skulle jag vara död.
Så här i vaket tillstånd kan jag ju skratta åt det hela men det var otroligt stressande när det pågick.

Om nu drömmar har någon förankring/betydelse från verkligheten så är jag väldigt nyfiken på att få veta vad det här betyder...Låter ju inte direkt positivt...


torsdag 17 maj 2012

Skön dag

Idag har varit en bra dag, eller den är ju inte slut än, förväntar mig en mysig kväll med familjen och muffinsen som älsklingsMaja just nu bakar.

På måndag fyller favvoPappan år och idag skulle mamma och pappa bjuda på middag på Ydrekullen.
Här är pappas födelsedagspresent...

Han är lite gråhårig ;) Kul att jag fick ärva det - not!

Japp, han blev friserad innan restaurantbesöket. Han måste ju se representabel ut ;)

Det var väldigt trevligt med att komma ut och äta en bit mat. Lillasyster Amanda var med och hade med sig sonen Gabriel. Han är sååå rolig.
Här väntar vi på att få komma in och ta plats vid bordet.

Pappi, Peter, Fanny och Gabriel
Eftermiddagen har varit grymt slö med mycket bloggläsande...har totalt fastnat i den här bloggen. Hon inspirerar något enormt!

Imorrn hoppas jag på att det blir en bra, produktiv dag...kanske ngn kund i butiken?
Maja ska ha pyjamasmyskväll inklusive övernattning med sina kompisar så det lär ju bli high life :)

Gokväll!


Lördag?

Åh vad det är underbart att vakna av fågelkvitter och vara ledig och först tro att det är lördag, men så är det bara torsdag!! Fast det känns som lördag :)

Lite öm i kroppen idag. Jag var med Fanny och red igår och här var utsikten från hästryggen


Bilden är tagen med min stenåldersmobil så kvalisorten är inte den bästa :)
Det var lite grått och mulet och kom lite regnstänk på slutet men det var ändå en jättemysig tur.
Fanny fick hjälp av Camilla (ägaren av stallet som Lacky står i) att få ner Lacky på tygeln och lite annat bra jobb. Det var en mycket nöjd trettonochetthalvtåring som åkte därifrån sedan :)

På väg hem från "bortajobbet" så köpte jag ägg hos vår lokala producent "äggaboa". Helt suveränt, du kan åka dit när du vill på dygnet och lägga pengar i en liten kassakista och plocka med dig så mycket ägg du behöver. Prislista sitter på väggen och om du inte har pengar med dig så skriver du upp på en lista på väggen och betalar senare.
Väldigt goda och fina ägg från höns som struttar omkring i det gröna.


Det ser väl mest ut som skit på linsen (kan återigen bero på att det är mobilkameran) men de vita små prickarna är hönorna som pickar omkring utanför ladugården. De är så fina. Någon gång ska vi skaffa höns. Vi äter mycket ägg och det vore så mysigt att kunna gå ut och själv plocka sitt frukostägg från en höna som man verkligen vet vad den ätit och var den varit.

Ha en bra dag! (för det ska jag ;))

onsdag 16 maj 2012

Jag är fast!

Har just kommit hem från "bortajobbet" och plockat upp matkassarna.
Och nu....jag kan bara inte låta bli....jag måste få sitta vid datorn lite... Biblioteket har börjat med en helt superb grej. Du kan logga in på deras sida och lyssna på ljudböcker!
Helt suveränt förutom att du inte får ett skit gjort (jag brukar ifs sitta med en lerklump framför mig).
När jag lyssnat klart på en bok så har jag lovat mig själv att inte låna ngn ny förrän om minst en vecka ;)
Just nu är det Jo Nesbö och Gengångare som gäller. Grymt spännande!!
Såååå, jag hinner tyvärr inte skriva mer ;)
Hörs sen!

tisdag 15 maj 2012

Beroende

Jeezzus vad man har blivit beroende av internet!
Igår var det någon störning hos Telia och vi var utan tv, fast telefon och internet stora delar av dagen.
Tv och telefon klarar jag utan några större problem, men internet? Hela tiden tänkte jag; "ja, men jag kan ju kolla upp det där" nä, just det ja, google, då behövs internet. Eller; "Jag kan ju skicka det där mailet som inte blivit av" nä just det ja, det behövs uppkoppling för att kunna skicka ett mail...osv osv
Lite skrämmande när man blir mer och mer beroende av ngt så skört. Alla våra bankärenden görs via internet, letar telefonnummer (har nog knappt en telefonkatalog kvar...), läser nyheter, håller kontakt med omvärlden (mail och fejjan) osv. Så fort man undrar ngt idag så kan man "googla" det. Ordet "googla" blir inte ens understruket i ordbehandlingsprogrammet längre!
Minns tiden när man var tvungen att ha ett modem som man kopplade upp just när man skulle surfa. Det pep och surrade och till sist var man ute på en otroligt långsam linje. En linje som gjorde att man inte kunde prata i telefon samtidigt. Eftersom ingen hade mobiltelefoner då, så var det stört omöjligt att få tag i ngn som surfade...detta är inte ens tjugo år sedan.
Givetvis en naturlig utveckling men samtidigt lite skrämmande att bli fast i ngt på det sättet.

Nåväl, gårdagen var en bra dag. Fick en hel del gjort och kvällen avslutades med en hästtransport på släp.
Fanny fick äntligen med sig Lacky till stallet där hon, än så länge, rider lektion. Det var nyttigt och behöver nog göras fler gånger. Problemet är bara transporten i kombination med mig. Köra rakt fram är inga problem, det löser jag nog. Men det är sällan man klarar att hämta transporten, plocka upp hästen, lämna hästen, hämta hästen, lämna hästen, lämna tillbaka transporten utan att behöva backa! Herregud vad jag tycker att det är svårt att backa med släp! Fast jag har inte tränat så mycket på det så det kan ju ha lite med saken att göra.
Ska nog ta vår lilla släpkärra och backa runt här utanför i vår lilla rundel, som träning. :)

Utsikten från kontorsfönstret. Rabarber som snart är överväxta med kirskål ;)
Ha en bra dag!

måndag 14 maj 2012

Resan mot imorgon

Hur kommer det sig att det är så svårt att leva i nuet?
I alla fall har jag det (och jag tror många med mig) för ibland kan jag komma på att livet ibland känns som en lång väntan. Jag går och väntar och tänker på helgen, på nästa match, på nästa gång jag har öppet i butiken och ibland längre än så. Varför då? Det innebär ju att jag missar att verkligen uppleva det som händer här och nu.
Vissa saker kan vara jättejobbiga att ta sig igenom och man ser knappt ljuset i tunneln och det man glömmer då, är att, det är just det, som är livet. Hur jobbigt det än är just då, så är det livet. Livet som bara rusar förbi. Det är klart att det rusar förbi när jag inte är med, jag har ju hjärnan någon annanstans, i nästa steg, hela tiden.
Finns visst ett uttryck för detta - mindfulness.
Jag är nog inte så bra på det, men jag vill bli bättre...

Oj, vad djupt det blev så här på morgonkvisten ;)
Ha en bra måndag!

söndag 13 maj 2012

Bra dag

Idag har varit en mycket bra dag!
Fick en del bra gjort på förmiddagen och bjuden på lunch och sedan vinst i fotboll :)
Det var svärmor och svärfar som fick äran att bjussa på lunch. Därefter var det dags för Maja att spela fotboll. Hon spelar ju även med våra stora tjejer men så har vi dragit ihop ett lite yngre lag som fortfarande spelar sjumanna. Det är ett rent tjejlag som kommer att ha lite möten med lokala föreningar (oftast rena pojklag) runt omkring. Ingen tabell och allt på skoj. Idag vann våra tjejer och glädjen var inte att ta miste på :)

Roddträning på kvällskvisten och idag styrde jag mest. Lite lagom mycket rodd kommer nog att göra att jag inte blir helt handikappad imorrn :) Vet att jag lovat kort på båten så det får jag väl försöka mig på på onsdag när det är dags igen.

När jag var typ 8 år så drömde jag om att bli frisör. Jag kunde önska att jag vann massor med pengar för att kunna köpa en mängd sminkdockor (ni vet sådana där dockhuvuden på en byst som man kunde frisera och sminka) för att sedan klippa dem i olika frisyrer.
Den drömmen avtog allteftersom (byttes mot en där jag ville bli kiosktant för att de måste ju få äta hur mycket godis de vill, eller) men en liten del finns nog fortfarande kvar. Det gör att jag då och då leker frisör på närmast sörjande. Pappa, maken sambon, döttrarna och lite annat löst folk har fått smaka på saxen.
Ikväll var det dotterns tur...



Hon börjar bli lite kinkig dock...hon är liiiite petig med hur hon ser ut nu för tiden...vet inte var hon kan ha fått det ifrån. Inte mig i alla fall!

Gonatt!

Ahhh...

...vad underbart, solen skiner!
Det är helt otroligt vilken påverkan solen har på mig. Så fort det blir lite ljusare ute så kommer jag igång. Har redan hunnit stoppa i en tvätt, diska och rensa kattlådan.
Just nu är jag på väg ut för att plocka lite brännässlor att torka och sedan smula i tex mat och annat.

Här är ngt annat som jag borde ta tag i...


En bomb? Någon? Herregud i vårt burkskåp råder total förvirring. Hittar du ett lock till en bra burk, ja då ska du inte tro att du hittar burken och hittar du en bra burk, ja då tro fan att locket är borta.
Visst, man skulle säkert kunna lösa det med att BARA köpa Tuppeware och andra, lättstaplade, fina, men framför allt dyra burkar. Men det är jag på tok för snål fattig för att göra. För mig ter det sig totalt meningslöst att lägga så mycket pengar på en plastburk?? (Jag erkänner att jag har några och jag vet hur bra de är!! Men för en fattiglapp som mig så uppväger inte det priset, sorry)

Nåja, nu har jag blottat mig (eller ett av mina köksskåp i alla fall ;)) ytterligare lite och jag kan säga på en gång -  det skåpet får vila i ytterligare några år dagar.

lördag 12 maj 2012

Slappardag

Godkväll på er ute i stugorna. Hoppas att ni haft en skön lördag!? Det har jag.
Jag har inte fått ett dugg mer gjort idag än jag fick igår men det var rätt skönt idag, för vädret har ju framkallat en mindre depression. 
Jag har bla ätit det godaste mellanmålet som finns. Hackad banan och apelsin. Supergott tillsammans. Vill jag bli lite extra mätt lägger jag till keso. Mmmm.


Jag har i alla fall geggat lite lera och här är resultatet


Ytterligare en liten skulptur.
Fick ett omedvetet tips av ett dam på en marknad i våras. Hon tyckte att mina små tjejskulpturer såg ut som om de gjorde yoga. Vips så fick jag idén till flera olika varianter. Tack så mycket för det ;)

Nu är det lördagskväll och dottern ordnar köttbullar, sås och potatis till lördagsmysmat. Hon verkligen ÄLSKAR köttbullar och skulle kunna leva på det. Allrahelst mormors, men i nödfall går det med mina och hennes egna. Själv är jag vegetarian och får väl (som vanligt) fixa min egen mat. Troligen stekt quorn och broccoligratäng. Mumma!
Gokväll på er!

Skön lördag

Hoppas att lite mer energi och ork kan infinna sig idag.
Idag ska vi ha en skön lördag. Fanny ska till stallet och rida och kanske kan jag få med Maja oxå (som annars är en liten latfis som gärna sitter vid TV eller dator om ingen säger åt henne). Själv har jag butiken öppen och det lär inte bli ngn rusning så jag tänker mig lite lera och betong idag (fast hur många dagar har jag inte tänkt det...)

Här är ngt som jag faktiskt gjorde igår...



Saftade. På bilden ser ni en Saftmaja. Om ni gillar att göra egen saft - skaffa en sådan!!
Helt suverän uppfinning. Häller upp vatten, lägger i bären och sätter på plattan. Sedan sköter det sig själv, jag brukar bara fylla på lite vatten på slutet, för att krama ur det sista ur bären.
Supersmidigt! Inget silande och ösande, bara att tappa ur saften när allt vatten kokat bort. Tillsätt socker och det är klart.
Just like that :)

fredag 11 maj 2012

Sur!!

Snart fotbollsmatch och det ösregnar.
Posten sviker mig och levererade inte det utlovade paketet (vilket innebär att jag inte får min efterlängtade lera förrän på måndag).
Jag har inte varit ens hälften så effektiv som jag tänkt idag.
Blä! Sur är bara förnamnet!

Har ni sett den förut?

Ser det här något bekant ut?


Herreguuuud, hur blir det så här??

Eller så här??


Häromdagen, när man gick in i vårt skafferi så lät det som om man trampade på kex. Det gjorde man oxå :(
Fick panik och drog fram den här =


VAD är det där? sa min man sambo då...

Den lille stackaren (alltså dammsugaren) hade inte blivit vädrad på länge....
Jag skulle kunna skylla ovanstående bilder på att jag inte varit hemma - bortrest i typ sju veckor. Men nä, jag kan inte ens skylla ifrån mig. Barnen är URUSLA på att plocka upp efter sig. Men naturligtvis har de ärvt det från nån - mig (och Peter fast han inte vill erkänna det), men jag är åtminstone lite bättre än barnen på att plocka undan, fast det säger ju inte så mycket.

Hm, japp, just precis så "ledig" är jag idag :(

torsdag 10 maj 2012

Check

Bokföringen - check
Flygblad - check
Stipendier - check (fast det är en del som jag måste fortsätta med imorrn)

Jag är nöjd över att jag fått dessa tre (fast egentligen kan jag nog knappt räkna stipendierna eftersom jag måste fortsätta imorrn...) grejer gjorda. Skittrist pappersarbete. Jag och datorn är inte alltid sams när det gäller bilder och dokument så jag drar mig alltid för att sätta mig.

En grej som jag däremot inte är så nöjd över är att vi om ca en timma börjar vår fotbollsträning och det ösregnar ute... Tur att jag är tränare så jag kan ha gummistövlar ;)

Imorrn är jag "ledig" och ska försöka få massor gjort här hemma.
Fick äntligen en avi från posten att min nya lera har kommit. Kul! Lite nya grejer, glasyrer och annat. Längtar!!! Jag är som ett barn dagen innan julafton!

onsdag 9 maj 2012

Antingen eller

Min dotter är helt fantastisk i många (naturligtvis i nästan alla utom att städa ;)) avseenden men hon är en mästare på att oroa sig för saker som kanske, eventuellt händer någon gång i framtiden. Troligen inte.
Nu (jag säger NU, den 9 maj!!!) börjar hon oroa sig för hur det ska gå med att cykla till hästen i vinter!?
Jamen herregud, det har ju knappt blivit vår! Varför tänka på vintern nu??
Men idag slog det mig att det kan vara så för att hon har fått lära sig den hårda vägen...
Jag och Peter är helt värdelösa på att planera. Allt. Så det blir alltid så, att allt hamnar i knät och tex verkar det vara en överraskning varje år att det blir den 1:a december och att man då ska ha vinterdäck. Det verkar oxå vara en överraskning att det blir vår och att man då ska byta tillbaka. Osv. Listan på liknande saker kan bli oändlig. Kanske är det det synsättet som gör att Fanny istället oroar sig i förväg för allt och börjar tänka på hur saker ska lösas...
Men jeeezus det måste väl gå att mötas halvvägs...?
Men hur gör man det???

Föreläsning

Sitter just nu och bevakar en engelskalektion och hinner sätta mig en kortis vid datorn.
Uppe med tuppen för att, innan jobbet, hinna med en frukostföreläsning.
Det är TUC i Tranås som anordnar. MYCKET trevligt på min ära.
Idag var det en fantastiskt driven tjej som pratade, Ann-Therese Hedqvist från företaget Dynamic Media Sweden AB.

Ann-Therese Hedqvist (bilden är hämtad från www.dynamicmedia.se)

Väldigt inspirerande och kul att få höra hur hon startat sitt företag från ingenting (utom ett brinnande intresse) och nu var VD för ett Aktiebolag.
Hennes företags inriktning är ju långt ifrån mitt men ändå finns det otroligt mycket att lära. Det är alltid kul att få höra ngn som brinner så passionerat för det hon gör.
Men nu jobb ett tag. Därefter måste jag hem och ta tag i sktitråkigt nödvändigt pappersarbete.
Bokföring (som jag sket i inte hann med i helgen), kolla lite stipendier, göra flygblad mm
Kvällen kommer att avslutas i ett klassrum där jag ska få höra om hur det går för äldsta dottern.
Jag vet inte hur det har gått till, men utvecklingssamtalen har alltid varit otroligt positivia för båda mina tjejer men nu när Fanny börjar bli äldre och skolan tuffare så blir man lite orolig...
Nåja jag håller tummarna

tisdag 8 maj 2012

Hallå

Hej och hallå, vart tog den här dagen vägen??
Shit man hinner ju inte med, dagarna går så fort...

Idag har jag haft en spännande dag. Jag har dissekerat (stavas det så?) fisk, gjort tryck på tröjor, stekt raggmunk och avslutade med fotbollsträning.
Jag har jobbat i skolan och att karva i fisken (en makrill) var äckligt men ändå lite spännande.

På min tid dissekerade vi ett koöga. Japp ni läste rätt, ett koöga. En skolkamrats pappa jobbade på Pastejköket så han kunde ordna detta. Hon var sådär nöjd över att ha X antal koögon i skolväskan på väg till skolan 

Var jag en krympling igår så ska vi inte tala om hur det känns idag. Har upptäckt att skriva med en penna, torka av ett bord med en disktrasa och växla en bil, bland annat, är jättejobbigt om man har tränat sin triceps 

Imorrn är det dags att jobba hemifrån igen. Kul kul men det känns lite jobbigt att åka ifrån betongen och leran, är sugen på att sätta igång med många olika saker nu...

Sov gott!

måndag 7 maj 2012

Latmasken

Bokföringen kändes så otroligt tråkig just nu så jag gick istället ut i det UNDERBARA vårvädret!!
Fantastiskt att väder kan ha sådan påverkan.
Jag passade på att rensa mina yttepytte odlingslådor.


Visst är de fint rensade, inte ett ogräs så långt ögat når!
Har inte odlat ngt i dem ännu och funderar på att fortsätta så, det är ju så otroligt lättrensat när det inte är massa sallad och morötter och annat skräp i vägen...visst är det en tanke som tål att tänkas två gånger!?

Krympling

Hallå och godmorgon!
Gårdagen gick i sportens tecken och gav för lite utrymme för någon datastund (eftersom jag har en stenåldersmobil så kan jag inte blogga i den utan är alltså bunden till datorn för att få till inlägg).

Först var det upp i ottan för att åka med tjejerna på fotbollsmatch. En ny förlust men vi försöker hålla humöret uppe och hoppas att vi lär oss något av det oxå ;)

Därefter var det rodd, med fina båten och bästa tjejerna.
Här är resultatet...



Jag veeet den blåsan ser inte mycket ut för världen men den känns! Jag vet dessutom att det bara är den första, det kommer att bli fler innan valkarna blir tillräckligt hårda för att stå emot.

Nästan direkt efter rodden blev det värsta fäktningen på innebandyplan.
Här är ett av resultaten efter det...


Vi är ett gäng amatörer som spelar och man kan lugnt säga att det syns på vårt spel. En domare hade haft fullt upp med att blåsa för höga klubbor, hakningar, slag mm. Men vi har superkul och det är skönt att röra sig.
Dock har all denna rörelse gjort att jag idag, inte är så smidig som jag skulle vilja (är jag någonsin det?) vara och vissa rörelser är svårare än andra. Typ lyfta ett glas.

Nåja idag är det hemmajobb som gäller, lite bokföring bland annat. Det ska jag nog klara av ;)

lördag 5 maj 2012

Välkomna!

Ni är alla hjärtligt välkomna till min butik!
Jag har öppet fredagar 14-18 och lördagar 10-13 men efter överenskommelse även andra tider.


Godmorgon

Det här är vad jag pysslade med igår...


Den som spar han har....det som göms i snö kommer fram i tö...det man inte gjorde igår får man göra idag osv osv. Det finns många "roliga" små uttryck om att man är slö och lat och skjuter upp allt.
De löv man inte krattade bort i höstas är det bra om man tar bort nu :(

Hann inte ens klart igår så jag måste fortsätta idag, plus en miljon andra grejer...

Förhoppningsvis kan jag senare idag visa en bild från insidan av min butik :)

torsdag 3 maj 2012

Kvällsmat

Just hemkommen från fotbollsträningen och hungrig!!
Är det då en bra tid för experiment? Kanske inte, men jag gör det ändå.
En ledtråd...


Jag har aldrig gjort det innan men nu ikväll ska jag testa att göra nässelsoppa.
Den ena ungen skriker "Jaaaa" den andra "Neeeeej". Fast å andra sidan, så låter det ju jämt när man försöker ordna mat i det här hemmet, det är alltid ngn som gnäller ;)

Nässlor har vi så att vi kan dela med oss om det är ngn som saknar. Vid närmare eftertanke skulle vi nog kunna klara oss i några år på bara nässelsoppa... men då skulle nog även jag säga "Nääää"

Ha en bra kväll!

Asfalt

Enligt mitt tycke så hamnar inte asfaltsläggare i topp bland drömyrkena.
Visst du får vara ute men det är väl oxå det enda. Man kan ju inte ens säga att man är ute i friska luften för det stinker ju skit, det är smutsigt, tungt och bildårar som blåser förbi och svär över en hela tiden (inte jag förstås ;)).
I så fall skull jag vilja köra den där platta-till-bilen, välten, eller vad det heter. Det måste ju vara skitsoft! Sitta och bara glida fram i typ 0,1 km/h, knappt behöva styra. Det måste ju finnas utrymme för att ha en liten dvd och en bra film att titta på!?
Då kan jag oxå jobba som asfaltsläggare :)

onsdag 2 maj 2012

Nära nu...

för på fredag öppnar jag!


oj, det ser visst ut som om huset lutar...det gör det inte...eller jo...det gör det nog oxå - lite. Men inte så mycket som på bilden, det är fotografens fel ;)
Nåja, jag håller på att rensa utanför lilla huset för på fredag öppnar jag min lilla butik. Det kommer naturligtvis inte bli någon rusning men ändå, skyltarna ska upp och allt ska i ordning :)
Mycket att plocka med!
Dessutom får jag jobba en hel del hemifrån så då hinner man inte så mycket här hemma. Det är ju bra för pengarnas skull men butiken blir ju dessvärre lite lidande...Jag är lite kvällstrött, annars hade jag ju kunnat börja jobba på nätterna oxå ;)
Vilket underbart väder vi har!! Älskart!


tisdag 1 maj 2012

Tack!

- alla underbara människor som firade Valborg med oss igår.
Jag blir varm i hjärtat när jag helt plötsligt kommer på hur många fantastiska människor jag har  i min närhet.
Att det dessutom var en helt fantastisk dag och kväll vädermässigt gjorde inte saken sämre. En underbar solnedgång fick vi se över dalen bakom brasan.

Så här ser rishögen ut idag :)

Inte mycket kvar.
Men men, det går inte att ligga på latsidan, vi kan säkert få ihop en ny hög till nästa helg ;)