Skrivet av en kvinna mitt i livet med begynnande gråhårighet...

måndag 29 juli 2013

Jösses

så nervös jag börjar bli nu...
Ikväll det dags för första tävlingen i årets Sommarodd. Iväg till Malexander styr vi kosan ikväll och det är ett kraftprov, 3 km i maxfart. Jag styr och får heja på mina roddare. Det är verkligen superjobbigt för roddarna men jag är nästan lika slut jag. Skriker, hejar, peppar och svär om vartannat hela tiden i tjugo minuter, det tar på krafterna.
Åhhh, det pirrar i magen bara jag tänker på det...

Började dagen med att gå en promenad för att inte tänka på rodden så mycket. Fortsatte sedan med att greja lite betong för att slippa tänka. Här är några resultat...


Betongtavla med latinska klokheter... Kärleken övervinner allt. Texten är skriven med luffarslöjd.


Ni får vrida på huvudet. Lyckades orkade inte vända på den. Ars amandi, står det på den här och det betyder Konsten att älska.
Tänker mig att jag nog får skriva betydelsen nere i hörnet eftersom alla (inklusive jag själv, pinsamt om ngn frågar vad det betyder och jag har glömt bort det ;) ) kanske inte kan latin... ;)
Det gäller att jag jobbar på med skapandet eftersom jag som sagt ska vara med på "konst i sommenbygd" från den 17 augusti. Invigningen är en marknad i Sund den 17:e och samma dag har jag fått en fråga från ngt sällskap i Småland som vill komma och kolla hemma hos mig. Trist om det är tomt där bara för att jag är på marknad...
Måste bara städa lite här hemma sedan ska leran fram ;)

För ett tag sedan så pensionerade vi vår tvättkorg. Det var på tiden! Den tvättkorgen hade arbetat bra mycket längre än vad som är brukligt för en tvättkorg. Det var en riktig korg, flätad, stor och fin. När vi var på Ikea häromsistens så passade vi på att köpa en ny tvättkorg. Problemet är bara att den är bara hälften så stor, kanske ännu mindre och det betyder att jag måste tvätta hela tiden för att hålla nivån i den låg. Det funkar super - till dess att barnen städar sina rum...


Ja, ni ser ju...
Då har jag ändå redan tvättat en tvätt... Jamen vad kul. Det är ju bara att sätta igång igen ;)

Ha en bra måndag!

Smile!!

söndag 28 juli 2013

Hemma

igen efter en minisemester.
Ha ha ha, vi kom inte ens till Varberg, vi stannade i Ullared.
Borde ju förstått att vi inte skulle komma iväg så tidigt att det var ngn idé att åka till Varberg först. Vid typ, nio, var vi i Ullared och eftersom vi ville dit igen på morgonen så kändes det onödigt att åka tre mil till, så vi stannade vid en sjö utanför Ullared och åt kvällsmat och sov. Urmysigt men ack så obekvämt att sova!! Det måste lösas innan vi kan sova igen. Det är lite märkligt med den här husbilen, det står att ventilationen är gjord för 5 personer, det finns bälte för 4 och när man ska sova så är det bäst att vara 3. Såvida det inte är en familj med pygmeér... Jag och Fanny sov i en stenhård 120-säng och dessutom så lutade bilen lite vid parkeringen så jag fick kämpa hela natten med att klamra mig fast i sängen för att inte rulla ur. Inte mycket djupsömn den natten kan jag säga...ganska skönt att krypa ner i sin egen säng i går kväll.

Efter en heldag med supertrötta ben och ryggar och många tusenlappar fattigare åkte vi hemåt och så här trevligt hade barnen det i baksätet...


Fastspända, med kuddarna bakom nacken, benen skönt utlagda och datorn i knäet. Tror nog att de kan ha det sämre ;)

Insåg när jag läste mitt förra inlägg, att jag nog måste förtydliga det där med att "lösa invandringen". Det jag menar är att människor får komma hit och bli "förvarade", ibland i flera år, i fullständigt inhumana förhållanden och sedan får de inte ens stanna. Är det konstigt att det blir utanförskap och att det går snett för en del (precis som för "vanliga" svenskar)?? Det borde ju gå att lösa bättre. Bättre boenden, snabbare handläggning och ett bättre system för att få in dem i det svenska samhället...
Till en viss del så kan jag tycka att de unga vuxna som kommer blir lite för "bortskämda". När de bor på ett boende så får de mer eller mindre allt, egna datorer, egna cyklar (det är lååångt ifrån alla svenska barn som har den möjligheten) mm. Men när de sedan tvingas ut från boendena så är det meningen att de ska klara sig själva...Hur i hela fridens namn är det tänkt att ngn som blivit så bortskämd med pengar och grejer helt plötsligt ska stå utan allt och ska klara sig själv?? VETA hur de ska göra för att klara sig?? De har ju inte fått "jobba" något för det då får. Det klarar inte en "vanlig" svensk unge heller! Vet inte hur det ska lösas för att det ska bli bättre för alla parter men jag tycker inte nuläget är så bra... Jag tror att det är så att de som bestämmer, tänker att de gör barnen en tjänst, men jag undrar om det är någon som tjänar på att bli betjänad, servad och curlad på det sättet. De har ju ändå lyckats ta sig hit, så lite fightingspirit borde det ju finnas...Uj uj uj, vad det går att trassla in sig i det här ämnet...det är ju det som jag ligger och tänker på sömnlösa mornar och nätter ;)

Idag är det söndag och idag är det födelsedagskalas för svägerskan som gäller. Brorsans fru har fyllt år och vi ska dit och ösa jord :)
Verkligen bra födelsedagspresent! Hon får saker gjort som hon länge önskat men inte orkat och jag slipper tänka ut vad för ny, meningslös present, jag ska köpa. Perfekt!
Det borde man ju kunna göra på annat sätt oxå...städa, laga mat mm...sådant som man själv tycker är tråkigt får man hjälp med...
Dessutom så är det bra för miljön att inte hålla på att spendera onödiga pengar på onödiga prylar. Bra på ALLA sätt!

Ha en skön söndag!
Smile!!

fredag 26 juli 2013

Bulleribulleribock

vad det har smällt och dundrat i natt!
Jag gillar verkligen åska. Tycker att det är otroligt häftigt att känna naturkrafterna ta i. Visst är det otäckt oxå, om det kommer för nära, så det slår eldkvastar ur vägguttagen här hemma...då är det lite skumt. Man vet ju vilken otrolig skada blixtnedslagen kan göra... Men annars gillar jag att sitta på verandan och titta på blixtarna och höra mullret runt omkring.
Det var väl sådär kul i och för sig att vakna 04.44 av att det smäller. Blixtarna syntes genom rullgardinen och jag låg och räknade för att se hur nära det var. Det var aldrig så nära så det blev otäckt, bara mäktigt.
Hjärnan sätter igång på ett rätt häftigt sätt vid den tiden på dygnet...jag har nu skrivit färdigt en hel bok...ska bara knyta ihop en del lösa (ganska många ;) ) trådar och få det på pränt så har jag en bestseller ;) Hm...det är ingen dålig idé till bok så jag får nog fortsätta klura på den...

Efter många om och men så somnar jag om och vaknar till vid åttatiden igen. Eller vaknar är nog mycket sagt, mer i ngn halvvaken dvala och då kan man lugnt säga att hjärnan drar igång igen. Herregud vilka svängar hjärnan tar. Jag har legat i en dryg timma och tänkt på; hur jag ska göra formar till betonggjutningen i silikon, hur jag ska göra formar i gips till keramik, vilken typ av material som är bäst till betong respektive keramik, att jag måste städa badrummet, att jag måste plocka ihop all ren tvätt som ligger ihopvikt i högar överallt, att det var tur att jag hann klippa gräset innan allt regn kom, att jag borde rensa trädgårdslandet, hur man bäst börjar med att lägga om uthustaket, vilken typ av matsäck och mat jag ska packa inför vår lilla tripp (som för övrigt inte gick igår, kanske idag), hur man kan göra en form av gips till keramikmuggar, hur jag ska bränna för att få mina keramikmuggar täta, invandringen i Sverige, hur jag ska få ihop tidigare nämnda bok, att jag idag måste vattna blommorna, hur jag ska fixa att styra båten på måndag när första Sommaroddstävlingen drar igång osv osv. Fattar ni varför jag inte kan ligga kvar!?
Jag blir heeeelt snurrig!!
Är det normalt??
Tror nog (hoppas snarare) att det är det, annars blir jag orolig...

Nåja, som sagt, det fattar väl vem som helst att jag inte kunde ligga kvar i sängen, måste ju upp och börja med hela listan...vet bara inte än hur jag ska lösa invandringen...den kan ta lite tid ;)

Ha en bra fredag!!
Smile!

torsdag 25 juli 2013

Nu blir det

andra bullar!
Eller nä, de är precis likadana som de som jag brukar baka. Sisådär två gånger om året. Varje gång jag bakar så tänker jag "varför gör jag inte det här oftare!! Istället för att köpa bröd??" Det är ju så enkelt när man har en hushållsassistent, går ju på ett kick!


Finns det ngt godare än nybakta bullar? Säkert. Men jag kommer inte på ngt nu...med en bulle intryckt i hela munnen :)

Här går semestern sin gilla gång. Lugnt och skönt. Igår var vi på en liten utflykt till Peter släkting i Hullaryd. Han har två torp där som han håller att renovera. Han är verkligen superduktig på att snickra. Han har gjort allt själv och han grejar alltid med ngt. Blir verkligen avundsjuk på hans kunskaper i snickeri. Det är två saker som jag önskar att jag vore mycket bättre på. Sjunga och snickra. Tänk att bara snickra ihop sådana där fina saker som jag har tänkt ihop i huvudet...vet ju att det förstnämnda målet är ngt svårare (eller?) att nå men det andra är ju bara att sätta igång. Learning by doing, liksom... Men det är alltid sådär när jag bestämmer mig för att snickra ihop det där jag har tänkt på så länge, att jag måste leta efter hammaren, spiken, sågen, plankan som passar osv osv. Det blir ett sådant meck att jag ger upp innan jag ens börjat. Nåja, kanske kan det ändra sig så småningom ;)
Vi unnade oss dessutom att äta pizza igår - på pizzerian! Det händer inte så ofta. Oftast tar vi hem pizzan och får äta den lite halvljummen, eftersom det tar sina tjugo minuter att komma hem. Men -  igår slog vi på stort och åt ute. Mums, vad god en pizza var när man fick äta den direkt när den kom ur ugnen ;)

Kaaaanske kanske åker vi iväg ikväll till sydligare breddgrader ;) Eller nja, så sydliga är de kanske inte...Varberg ;) För att sedan dra vidare till Ullared. Fannys dröm och enda önskan i sommar ;)
Allt hänger på om reservdelen till husbilen hinner komma idag och om de hinner sätta fast den...många OM. Lite för många för vår familj. Det är sällan vi har de där OM´en på vår sida ;) Det är svårt att vara optimist när man lever med Peter och Fanny. Båda två kan, om tillfälle ges, vara sådana fullblodspessimister att man blir lite rädd ;)
I vilket fall som helst så blir det en tripp till Ullared men om det inte bli med husbilen så blir det med vanliga bilen över dagen. Det går ju det oxå, har jag hört ;)


Kolla in rättvisan i det här vattenkriget :)
Maja har värsta bazookan (stavning??) och Fanny har bara en liten pickadoll. Men dyngsura lyckades de bli båda två ;)
Den största vattenkanonen fick vi av svärmor för att kunna skrämma bort våra fyrfota vänner från diverse buskar och hus som de inte får äta på. Lyckas ganska bra. De är inga vattendjur :)

Nä nu ska jag smaska vidare på bullarna, det vore ju synd om de räckte längre en två dagar ;)
Ha en bra torsdag!

Smile!!

måndag 22 juli 2013

Är det tillåtet

att ha det så skönt som jag har haft idag??


Riktig semester!!

Peter jobbar så idag var det inga "måste göra något" ( ) utan bara småplock här hemma. Stoppa i en tvätt....plocka lite med disken....gjuta lite betong....ligga i hängmattan och lyssna på sommar i P1... inga barn som tjatar eller är sura eftersom de är med kompisar... ja ni hör, mer semester än så, går inte att få. Till och med fyrfotingarna har skött sig och bara ätit där de ska/får äta. Underbart!

I helgen jobbade jag med mitt eget på Kvarndagarna i Råås och jag är nöjd, sålde helt ok och det har gett mig lite ny inspiration. Igår var vi ute på sjön och då passade jag på att ta med lite luffarslöjdstråd för att böja till. Så - idag har det blivit betongtavlor med klokheter på. Ni får se resultatet en annan gång. Tänkte dessutom sätta mig nu med lite lera för att göra lite hästar som senare ska rakubrännas.

Det är ju så fint väder så man borde skämmas att vara inomhus men samtidigt så känns det som om kroppen måste få vila lite från D-vitaminboosten som man får. Slippa kisa med ögonen en stund och slippa svettas. Jag klagar INTE!!! Det vill jag verkligen få sagt, jag älskar det här vädret! Men visst får man ändå vara inomhus lite, ibland, även när det är så här fint!?

Som sagt, igår fick vi (ÄNTLIGEN, med stooor hjälp av vår granne Erik) i båten i sjön och vi hade en fin dag på sjön. Jag badade! Två gånger! Erik och Madelene kom även de ut med sin båt och vi hade en väldigt trevlig eftermiddag på sjön. Otroligt lyxigt att kunna ha ett sådant semesterparadis så nära. Vem behöver Grekland eller Spanien när Sverige visar sig från den här sidan? :)

Nähäpp, den 17 augusti (och tiden går FORT) är det dags för Konst i Sommenbygds invigning i Sund så till dess måste jag ha laddat upp med lite grejer. Tror dessutom att jag anmälde mitt intresse för att ha mina grejer i ett skyltfönster hela den veckan så då är det ju bra om jag har grejer så att det räcker till både skyltfönster och marknader...

Tror faktiskt att jag stannar inne...sätter på ngt kul från SVT´s öppna arkiv (typ, en gammal hederlig Trenter-deckare) och tar fram leran samtidigt...liksom fortsätter den här dagen i samma underbara tempo och stil... ;)

Underbara semestermåndag!

Smile!!

lördag 20 juli 2013

Hej och

välkommen tillbaka till livet....skulle man kunna säga....
Vet inte om det är ngt man "ska skriva om" men man kan säga att jag varit utslagen några dagar. Av något så simpelt (kan man tycka) som mens. Jag kan ärligt säga att jag avskyr mens. Jag är väl medveten om att det egentligen är ngt vackert (??) eller i alla fall ngt som är helt naturligt och faktiskt ett tecken på att man är frisk och funkar som man ska. Dessutom får man väl ta det som positivt att man fortfarande har mens så att det innebär att jag fortfarande är ung och min kropp tycker att det skulle vara ok för mig att fortplanta mig ;)
Men ändå, jag tycker genuint illa om det och jag mår väldigt dåligt av det. Jag blir mer eller mindre utslagen i ett par dagar och jag får vääldigt ont.

Jag lyssnade för ett tag sedan på ett av P1´s sommarprogram och då var det Liv Strömqvist (klicka för att komma till SR och lyssna) som pratade. Jag vet egentligen inte vem hon är och tänkte att "ja ja, det kan väl vara ok när jag ändå bara ska gå här och klippa gräset". När hon sedan berättade att hon skulle ägna hela sitt program åt att prata om mens så funderade jag både en och två gånger på att stänga av. Jag menar HUR spännande kan det bli?? Faktum är att efter att ha lyssnat på henne så förstår jag mer av varför kvinnosynen i världen ser ut som den gör. Inte konstigt att kvinnor runt om i världen har varit och ÄR så förtryckta. Lyssna! Det var verkligen intressant och lärorikt.

Nu är det i alla fall över och jag har kanske ett par-tre veckor med "normalt" leverne. Känns konstigt att dela med sig av sådant här men samtidigt så....varför inte avdramatisera det hela. Om du väljer att lyssna på Liv så inser nog även du att det nog behövs avdramatiseras en hel del för att män och kvinnor ska bli mer jämlika.

Som sagt, normalt leverne i några veckor innebär förhoppningsvis sol och bad (senaste veckan har varit fantastisk men som jag ju "missat") i några dagar till. Kanske någon tur med båten, om vi bara kan få i den i vattnet och kanske någon tur med husbilen. Härligt!!
Just idag är jag "fast" på den andra dagen av två i kvarnen vid Råås. Vartannat år har de "Kvarndagar" där. Supermysigt! Smedjan är igång, de röker fläsk på gammalt vis, man kan fika och så är det en del marknadsknallar, bland annat jag, där. I vanliga fall så är den gamla kvarnen igång men tyvärr inte i år. Den renoveras och därför kan man dessvärre inte köpa något nymalet mjöl i år :(
Igår var alltså första dagen och det var skapligt blåsigt, kan man lugnt säga. Superfint väder i övrigt men det var svårt att njuta av det då det blåste så mycket. Hoppas att det blir bättre idag.
Jag erbjuder kunderna att gjuta betong. Igår var det fyra småtjejer som kom och gjöt. De tyckte att det var kul och nu hoppas jag att deras fat har torkat tills idag... Trist om faten spricker...

Dags för frukost!
Ha en bra lördag!
Smile!!

måndag 15 juli 2013

Vilken tant

jag lät som i förra inlägget!!
Pratade om pelargoner som blommar och växer så fint... ha ha ha. Fast jag kanske är tant nu, när jag fyllt 40 och allt...!? Ni behöver inte svara på den frågan :) Man är väl inte äldre än man gör sig?

I vilket fall som helst så tänkte jag uppväga den tantheten med att vara lite tuff. I lördags hade vi en riktig familjedag. Vi stack iväg på morgonkvisten till Götet. Först en heldag på Liseberg och sedan avslutades kvällen på Gamla Ullevi och landskamp för de svenska fotbollsdamerna.


Ser ni Balder i bakgrunden?? Ser ni hur jädra hög den är?? Fy fasen vilken åktur!! Först en tvär uppförsbacke som naturligtvis blir till en än mer tvär nerförsbacke. Satan i gatan vad jag skrek! Förlåt svordomarna här men för att alla ska förstå vilken bedrift det var av mig att åka det här spektaklet så måste det till kraftuttryck ;) Dödsångest blandat med underbara hisnande kill i magen. Sååå kul men samtidigt såååå otroligt otäckt! Jag satt bredvid Fanny och tydligen så sa jag (eller skrek snarare ;)) "mamma hjälp". Ha ha ha, som om min mamma skulle kunna hjälpa mig där. Det häftigaste jag har sett henne åka är nog Nyckelpigan på Liseberg. Hon är alltid den som har burit väskor när vi har varit där. Tror inte att hon skulle kunna räddat mig där jag var nu ;)
Var jag inte lite tuff (förutom det där med mamma då) där så säg!?
Efter åkturen så känner man sig skapligt berusad, vinglig i benen och yr i magen. Men det var häftig och kul att göra det med barnen. Vi åkte även kållerado, bergbanan, flumride och jukebox. Att vi (jag) dessutom vann 2 kg Toblerone på ett av alla godishjul var ju en bonus :)

Efter många timmar på Liseberg så drog vi vidare till Gamla Ullevi för att se damerna spela mot Finland.


Lite starstruck blev jag allt när man såg kändisar på nära håll, Anna Brolin, Hanna Marklund och den där Olof som sitter och tycker i TV ;)

Vilken stämning det var!! Helt otroligt! Det var fullsatt, drygt 16400 personer och alla klappade och hejade hela tiden. Vilken ljudnivå! Blågula flaggor överallt! Kul att få höra efteråt när laget berömde publiken och att de kände stödet.


Den här megatröjan drogs runt på läktaren. Den flyttades ett helt varv av oss i publiken och vågen rullade många varv runt arenan.
Att matchen dessutom slutade med vinst till Sverige med 5-0 gjorde ju inte ont heller ;) De spelade verkligen superbra! Till och med Peter som brukar vara lite skeptisk var imponerad av spelet.
Vi åkte hem efter matchen och jag och barnen somnade ganska omgående. Jag halvvaknade några gånger när Peter var tvungen att stanna för en lur eller frisk luft för att inte somna. Väl hemma var det krasch i säng och gårdagen blev väldigt lugn och stillsam.

Vi får väl se vad den här dagen har i sitt sköte ;) Svärmor och svärfar kommer snart hit med vår andra bil som står kvar i Tranås efter hämtningen av husbilen. Får se om det blir ngt jobb eller om det bara blir fika...

Mer om husbilen en annan gång! Ni ska få se bilder oxå :)

Ha en bra måndag!!
Smile!

fredag 12 juli 2013

Nu blommar

en av pelargonerna som jag köpte i våras. 
Då var det bara små sticklingar men nu har de växt till sig och den ena blommar. Jag visste inte vad det var för färg på dem men nu vet jag att den ena är en djupt vinröd. Väldigt vacker! Aldrig sett en pelargon med en sådan färg innan men den är supervacker! (syns inte så bra på bilden vilken otroligt vacker färg den har)


Vilken underbar dag det varit idag! Första semesterdagen. Vi har inte varit på stranden eller så, men ändå en underbar dag. Har klippt gräset så det ser så fint och välvårdat ut här hemma ;)

Nu lite mat i solen. 


Sitter i solsängen och äter och lyssnar på dagens sommarpratare, Louise Linder. Duktig, nyttig mat. Sallad, lök, tomat, ost, solroskärnor och quornbitar. Sååå gott!! Tänk om jag kunde vara så duktig och ta mig den tiden varje dag...

Har tillochmed hunnit med att gjuta lite betong idag. Kul! Behöver bli lite kreativ nu på semestern. Ser fram emot det :)

Peter är iväg och köper husbil...den verkar vara ok för han ringde just hem och undrade lite om banken ;) Spännande!!

Ha en underbar fredagskväll!

Smile!



torsdag 11 juli 2013

Nu är det

nära...
Idag är sista arbetsdagen innan semestern :)
Fast jag hade så mycket flextid att plocka ut så jag har varit en del ledig redan innan, bara jobbat typ två dagar i veckan under juni. Helt ok :)
Men imorrn är det semester!
Spelar ingen roll hur roligt jobb man har, semester är semester och det ska bli underbart att kunna koppla bort det helt. Lovely!

Igår var en sådan dag då jag var flexledig eftersom det var dags att åka till Mantorp med hästen. Äntligen ta tag i en ordentlig hältutredning på Evidensia Hästklinik i Mantorp . Uppe med tuppen (kl sex) var lite jobbigt för sommarlovslediga barn. Klockan sju var hästen lastad och vi begav oss. Vet inte vad som har hänt men jag tycker det blir jobbigare och jobbigare att köra med hästtransport. Eller inte själva transporten men när hästen är i (vilket ju är syftet med att åka med transport, annars känns det rätt meningslös ;) ) så är jag supernervös att ngt ska hända. Transporten ska välta, den lossnar, vi kör i diket (varför jag helt plötsligt skulle göra det bara för att jag har en transport bakom mig??) osv osv. Målar upp hemska bilder med skadad häst och allt vad det nu är. Vet ju att det är helt onödigt eftersom sannolikheten att det ska hända ngt är vääääldigt liten och jag kör ju vääääldigt försiktigt så sannolikheten är om möjligt ääännu mindre. Sjukt! Antar att det går över om jag bara får göra det lite mer. Igår kunde jag dock lämna över ratten i Tranås, till Peter som just slutat jobba så det kändes skönt. Resan gick bra och väl framme så tog det från ca 8.30-13.30 innan vi kunde åka därifrån med en bandagerad och medicinerad häst. Inflammation i hov och knäled och medicin i ca en vecka och återbesök om tre veckor.


Här har hon fått lugnande för att kunna röntgas. Kan säga att det känns lite läskigt när 420 kg häst är drogad så att hon nästan inte står. Vingligt var ordet sa Bill. Fick emellanåt stötta henne för att hon inte skulle välta. Stackars pluttan, men nu hoppas vi att hon snart ska bli bra. Lite synd om Fanny oxå som inte kan rida pga av detta men hon är tapper och jag tror nog att det inners inne är ganska skönt oxå, att vara så totalt ledig.
Nu är det bara att vänta på räkningen....tack för att vi har henne försäkrad ;)

På lördag sticker vi till Gbg!
Bland annat för att kolla in damlandslaget i fotboll möta Finlands tjejer. Ska bli kul och tjejerna (alltså mina tjejer, Fanny och Maja) ser verkligen fram emot det. Känns ju oxå dumt att inte ta Liseberg när man ändå är i krokarna så det får väl bli det samtidigt...Kanske sover vi över...bara Peter hinner hämta vår nya HUSBIL! Vi har blivit med husbil. Eller den är inte betald än, men vi har lagt handpenning och vi har sagt att vi ska ha den. Svärmor och svärfar var oxå intresserade så de köper halva, så blir det inte riktigt lika dyrt ;) Min mamma sa att hon oxå var intresserad så vi får väl se om de vill hyra in sig då och då ;)
Som sagt, hinner vi hämta den så kanske vi sover över för att slippa bli så trötta när vi ska åka hem. Vi får väl se.
Nu ska vi bara försöka bli av med husvagnen oxå. Den fina!! Som jag sytt och grejat med. Hoppas verkligen att ngn vill ta hand om den för en billig penning och sedan använda den. Den är ju så söt. Men just nu står den i vägen och det vore skönt att få in ngn tusenlapp för den.

Nä nu är det bäst att jag jobbar lite sista dagen oxå ;)

Ha en underbar torsdag!
Smile!!

måndag 8 juli 2013

Vilken

underbar dag det var igår!
Det var verkligen sommar!


Naturligtvis så var ju termometern delvis i solen här, men det var ju jag oxå när jag var ute så det kanske inte var så konstigt att jag svettades... även inomhus. Nästan 26 grader i köket är ju oxå ganska mycket...

Igår var det verkligen sommar! Svensk sommar som inget i hela världen kan mätas emot. När det verkligen är sommar så skulle jag inte byta bort turer på sjön Sommen mot en Greklandssemester. Finns inget så underbart och avkopplande som att ligga själva på en ö och göra inget. Mer än fika, prata, läsa en bok, bada och sola. Dessvärre så jobbade Peter igår så vi kunde ändå inte åka ut med båten (eftersom den dels ligger på land och dels kan jag ändå inte köra den - även om den legat i vattnet) men jag och Maja hade en skön dag. Slappade, tog ett dopp och gjorde även lite nytta. Vi tvättade våra sofföverdrag. Det var inte i onödan, kan man lugnt säga! Det var dels vår egen "skit", men även svägerskans då vi fått sofforna och vi inte orkade tvätta dem vid själva övertagandet. Riktigt skönt att få det gjort.


Kolla vilken vardagslyx! Sitta i skuggan under körsbärsträdet och äta lunch. Ljumma vindar, fåglarna kvittrar och mysigaste sällskapet (som för en gångs skull inte klagade på maten ;) ). Underbart!!

Idag är vädret lite gråare och det stämmer ganska bra överens med dagens aktivitet - begravning. 
Peters farmor. Egentligen inget konstigt eller sorgligt, bara naturligt. Hon var över 90 år och hade varit gravt dement i många år. Men ändå, det är ett farväl av en person som alltid funnits där. Som fött fyra söner och kramat sina barnbarn. Även om jag blir rörd och ledsen i skrivande stund så känns det ändå lättare för mig idag. Idag är det Peter som har det jobbigast. 
Anna Maria Afzelius var en intressant person. Så glad, roligt, fräck och kärleksfull men samtidigt så nervös och orolig för vad andra skulle tycka och tänka. 
Vila i frid älskade farmor Anna Maria! (och hälsa Bengt ;))


 

söndag 7 juli 2013

Årets

första dopp!


Nu kanske ni inte tror mig eftersom bilden inte visar att jag faktiskt är i vattnet, men ni får tro mig på mitt ord ;)


lördag 6 juli 2013

Oj då

Där ute är inte vår trädgård...men det ser ut som våra fyrfotingar...

Godmorgon

lördag!
Har just vaknat före alla andra i familjen - som vanligt ;)
Idag hoppas jag på fint väder och jag ser genom rullgardinen att det finns hopp. 
Igår var det fredag och det skulle ha ösregnat hela dagen, sa de på vädret tidigare i vecka. Det gjorde det inte. Igår var en perfekt dag, fler sådana. Ledig. Vaknar skapligt tidigt. Kommer igång direkt med att fixa och plocka. Städar lite. Vattnar blommor (gör jag alltid på fredagar som värsta tanten ;)). Perfekt väder för sådant där allmänt pick och plock. Svärmor och svärfar kommer och grejar i trädgården. Som vanligt får de massor gjort och har dessutom med sig superbt fika. Jag är så oändligt tacksam för vad de hjälper oss med i trädgården. Saker som jag har gått och blängt på i flera år blir helt plötsligt gjort. Jag själv får ju dessutom mängder med energi och tar tag i grejer jag oxå. Älskart!! Jag börjar se uteplatsen ta form och än så länge är det jag som gör det. Jag själv! Jag kan!!
Igår var som sagt en underbar dag. Saker gjorda på dagen och trevligt umgänge på kvällen. Vi åkte till Falla Spelt och Bagarbod med grannarna Madelene och Erik och deras barn. Supermysigt! Kvällen avslutades med ett dopp (absolut inte för undertecknad, jag vill ha värme för en sådan sak;) Jag tog ett glas vin) vid deras badplats. Många skratt och mängder med knott. 
En sådan kväll som gör att man somnar med ett leende på läpparna - efter att jag läst färdigt den här boken;


Lite suddig bild men det är i alla fall "Någonstans inom oss" av Kajsa Ingemarsson. Väldigt gripande bok! Köp den, hyr den, sno den!! Läs den! Lättläst och enkel men gripande om bla döden och livet. Dagens boktips! ;)

Nu måste jag nog snart gå upp och väcka familjen för Fanny ska iväg på äventyr och vi är några som behöver hjälpa till. Hon och tjejerna i hennes klass ska ut på sjön sommen och tälta idag till imorrn. Sex spattiga 15-åringar som inte ens kommer överens om pålägg till frukosten ska fixa det här...köra båt, lägga till, sätta upp tält... SKÖNT att inte behöva vara med där säger jag bara!!

Ha en fantastisk lördag - för det ska jag!!

Smile!

onsdag 3 juli 2013

Min Maja

sa att det är bra att vara lat, för då blir man pricksäker...
Hon fick förklara närmare och hon menade att eftersom man inte vill gå de där extra metrarna för att slänga ngt i papperskorgen så kastar man istället till diskhon. Så vi kom fram till att vi är en stark och pricksäker familj. Stark för, du vet, "den late han bar ihjäl sig" osv och så det där med att kasta för att spara några steg... Hon är väldigt rolig och finurlig, otroligt snabb i huvet! Kul unge, helt enkelt. Kul men oootroooligt envis ;)

Igår var vi med vår häst hos en tjej som masserar, akupunterar och lasrar hästar ;)
Hästen har varit halt några veckor och nu är det dags att kolla upp det. Hästen är i prima skick i övrigt men hon har stukat hoven och det var inte mycket hon igår, kunde göra mer än att hänvisa oss till en klinik med röntgenapparater och annat mojs.
Heeelt gratis är det att ha en halt häst - inte ;) Det visste vi ju innan, men ändå trist när det händer. Mest trist för Fanny som inte kan rida på sitt sommarlov, som hon sett fram emot hela vintern :( Nåja, vi hoppas att det kan bli några veckor över i alla fall....

Bästa doften på hela sommaren är den som vår Jasminbuske (stavas det så?) ger ifrån sig.


Den är ljuvlig och man kan längta ett helt år efter den. Dessvärre så är det bara en vecka eller nåt sedan är den borta.
Vårt arbete i trädgården fortsätter. Eller rättare sagt, mina svärföräldrar fortsätter arbetet i trädgården. Det är så fint. De rensar lite varstans, runt buskar och i snår. De BER om att få komma och jobba. Helt sjukt. Det jag skrev om i förra inlägget att vi skulle börja ge varandra i present att jobba i trädgårdarna mm istället för att köpa meningslösa grejer, här är det nästan tvärtom, vi kan ge dem vårt arbete i present ;)
Jag jobbar en del oxå, så mycket jag orkar och hinner. I måndags var en småplocksdag. Fick lite av varje gjort. Bla så satte jag äntligen lås och bom (eller det var kanske mycket sagt...en hasp blev det) på dörren in till "mitt" uthus.


Innan har den dörren inte gått att stänga och diverse djur har ofta varit inne och bajsat, gnagt och vällt ner saker - inte bra ;)
Jag håller oxå på att gräva i ordning för vår uteplats. Vi har haft en uteplats i alla år som för varje år blivit mer och mer överväxt av gräs då det är trätrall lagda direkt på marken (utgrävt innan med markväv och sand förstås ;)). Nu ska vi bygga ett trädäck istället. Inte särskilt högt eller så men det ska bli mer på riktigt så då ska jag gräva ur mer ordentligt först och jämna till. Är ett av sommarens projekt, ett av många ;)

Just nu sitter jag och jobbar i Kisa och jag har fått lov av min chef att titta på ett inlägg på Youtube. Ett inlägg som är med Kjell Enhager som pratar om personlig utveckling av Jag AB. Klicka här så kanske du kan se det. Kanske är det borttaget pga upphovslagen. Finns det kvar så ta dig tiden att se igenom det. Det är långt men ger väldigt mycket bra tankar och funderingar...när jag har lyssnat en stund så tar jag direkt tag i att ta bort alla spel på FB. Jag är beroende av två-tre spel på FB. Är det några minuter över mellan två grejer, jag sitter och väntar på ngt/ngn så tar jag fram mobilen och spelar de här spelen. Dock är det så att jag har sedan svårt att sluta, det blir för lång tid, och tiden går väldigt fort när man sitter med de här spelen. Så nu var det dags! Lägga av! Ändra på ngt! Bort med dem! Får se om det kan hjälpa mig i att bli mer effektiv och nöjd med tillvaron och mitt engagemang i livet. Återkommer med besked så får vi se.

Lite komiskt är det allt att jag för några dagar sedan skrev att det var ngt som var fel, jag mådde inte helt hundra och att jag behövde ändra på tex min mathållning. Dagen efter att jag skrivit detta så fick jag, av ett medium, ett änglakort lagt och hon skrev så här till mig "Kortet visade ordet Framsteg. Till kortet fick jag "mat är livets glädje. Unna dig det goda i livet, men gör det med kärlek till dig själv. Välj med omsorg. Vi stöttar och vägleder dig." 
Är inte det helt sjukt! Hon vet inte vem jag är eller vad jag skrivit (jag bara gav henne mitt namn via FB) och ändå så hamnar det så mitt i prick!! Underbart! Det gav mig mer kraft att fortsätta försöka. Att hänga i...

Igår var vi i stan och när vi åkte hem så såg vi den här vackra...


Genom en regnig bilruta och i en skakig bil så blev det naturligtvis inte bästa bilden men lite ser man ju ändå. Det är en dubbelbåge och i vissa lägen kunde man till och med se tre regnbågar. Vackert!

Ha en bra onsdag!
Smile!!