Skrivet av en kvinna mitt i livet med begynnande gråhårighet...

torsdag 31 oktober 2013

Coachningutbildningen

från Karlstad har redan gett resultat....
Vi fick ju som sagt träna på varandra och då tog vi oftast fiktiva ämnen men ibland tog vi även riktiga ämnen. Det blev lättare att relatera till, försvara och prata för.
Bland annat så tog jag då upp min totala avsaknad av träningsmotivation. Jag veeet att jag borde men att ta sig i kragen är så svårt. Av den anledningen så tog jag det som ett verkligt exempel när jag blev coachad och killen som coachade mig ifrågasatte så hårt varför jag inte tränade så jag hade till slut inga undanflykter längre ;)
Sagt och gjort, idag var jag ute och gick i morse (joggade till och med lite) och det var så skönt. Nu har jag ju dessutom börjat ha musik i öronen och jag kan säga att det går lättare då. Har i alla år varit motståndare till det (ville höra naturen och mina tankar) men nu inser jag vad peppande det är. Skulle nog dessutom vara rätt kul att filma mig på min promenad. Ena stunden tar jag långa långsamma steg och nästa snabba (var ju till och med tvungen att springa ibland pga musiken) korta. Det är helt omöjligt för mig att INTE gå i takt, när jag hör musik. Skitjobbigt när man går på stan i tex Tranås och musikkåren går förbi. Då känner jag att jag nästan börjar marschera i takt med musiken. Ser ju lite fånigt ut. Men här, här är det perfekt. Promenaden som tar ca 50 min blir mycket roligare. Ibland liksom dansar jag fram ;) Syn för gudarna ;)

Än så länge en fantastisk dag!
Motionerat och hunnit med massor med saker här hemma. Bland annat så står ugnen igång i källaren och bredvid den en hel hög med nygjutna betonggrejer...


Hästar, kryddstickor och vitlöksrivare.
Bara drygt tre veckor till första julmarknaden så jag måste verkligen ladda upp nu, så att det finns grejer...

Vi har besök av Mange och Maja (Peters kompis från Stockholm och hans dotter) så just nu är resten av min familj och dessa två i Tranås och äter på restaurang och badar (dock inte samtidigt) och jag får vara hemma själv...När jag läser vad jag skriver så inser jag att det låter som om det är synd om mig....det kunde inte vara mer fel! Njuter!
Ikväll blir det nog slappt i tv-soffan...men jag har ju varit rätt duktig idag...då måste jag få en belöning ;)

Ha en go fredag!
Smile!

onsdag 30 oktober 2013

Återigen

borta bra men hemma bäst!
Hemma från två dagars utbildning i Karlstad och det har varit mycket givande!
Har fått flera redskap som jag kan använda när jag coachar människor i mitt arbete på Communicare.
Vi fick träna på att coacha varandra och nästan alla andra har diverse olika coachutbildningar och några års arbete som coach bakom sig men det har INTE jag. Det var supersvårt! Märkte dock flera saker som jag faktiskt redan använder mig av men även en del "fel" som jag gör så det var väldigt nyttigt! Sååå sugen på att sätta igång direkt :)

Vi sov över, bodde på Karlstad City Hostel och det uppfyllde ju syftet. Det gick utmärkt att sova där. Dock inte mycket mer än så... Spartanskt är väl ordet jag skulle använda ;)
Vi hade dock egen toa och dusch...


Det ni ser i förgrunden är alltså dörröppningen till toan och på den där lilla ytan (ca 1,5x 1,5) fick det även plats en dusch. Man fick mer eller mindre stå på toan för att kunna duscha ;)
Men som sagt, även den uppfyllde ju syftet, man kunde kissa och duscha där. Dock inte samtidigt. Eller jo, det kunde man ju faktiskt om man hade velat det...

Nu är det höstlov och jag ska vara "ledig" några dagar. Idag blir det några timmars jobb först bara. Lite småpyssel som måste göras... Därefter känns det att jag inte varit hemma ordentligt på några dagar...har varken hunnit städa/plocka eller jobba med mitt eget som jag vill/behöver...

Ha en underbar onsdag!
Smile!

söndag 27 oktober 2013

Skiftarbete

av mig och Peter just nu...
Peter började jobba i torsdags morse (ifs jag oxå, men, men) och jobbade till fredag morgon. Då hjälpte han sina föräldrar med ved och kom väl hem vid ca halv tolv, men då var inte jag hemma för jag hade tid hos kiropraktorn. Jag kommer hem ca kl 13.15 (här ses vi faktiskt i ca 30 min men då springer jag omkring som ett skållat troll och packar så jag vet inte om jag var så roligt sällskap just då) och åker igen kl 13.45 till Ullared. En hastigt påkommen resa med två vänner som inkluderar shopping och övernattning. Superkul!! Vinet och klädprovningen på fredagskvällen står för mer än halva nöjet :)
Jag kommer hem ca 21.15 på lördagskvällen och somnar i soffan ca 21.16. Idag på morgonen så börjar Peter jobba igen och jobbar till i morgon bitti. Men då hinner vi ändå inte ses för i morgon vid ca 04.15 åker jag till Norrköping för vidare färd till Karlstad. Utbildning med jobbet och jag är hemma igen på tisdag seneftermiddag/kväll men då är inte Peter hemma för då jobbar han så vi ses på onsdag lunch någon gång, eftersom han har lite möten och annat efter jobbet på onsdag morgon... Ja man kan inte säga att vi sliter på varandra i alla fall ;)

I love Ullared!
Men just i helgen så var det vääääldigt många andra människor som oxå loved Ullared...
Så jävla trångt!! (ursäkta svordomen men här behövdes det ett kraftuttryck!)
Vi kom fram ganska sent på fredagen men hann ändå shoppa lite och då var det superlugnt och skönt! Perfekt!
Då gick vi igenom damavdelningen så att vi skulle ha ngt att prova i stugan på kvällen. Så när GeKås stängt så köpte vi med oss pizza och korkade upp vinet. Klädprovning, kortspel, vindrickning och en MYCKET stor mängd skratt! Vi kommer leva tills vi är 100 - minst! Dock blev det lite sent så det var trötta tunga huvuden som skulle shoppa på lördagen. Vi och en miljard andra människor skulle shoppa den lördagen. Lönelördag. Vi slapp dock att köa in och det var ju en bonus. Väl inne och efter några timmar med allt detta ljud och alla intryck så var jag så trött att jag inte ens förstod vad jag tittade på när jag stod framför en hylla.... Men kul är det!
Nästa gång jag åker ska jag vara miljonär. Hoppas jag :)

Nu är det snart dags för fotbollsavslutning. Bodaborg. Jag ska inte krypa omkring! Jag ska bara äta tacos och sitta och prata med Agneta och Karin (för övrigt samma personer som jag var i Ullared med).
Är inte hemma så mycket nu....tröttnar ju inte på hemmet i alla fall ;)
Nästa vecka är det höstlov och eftersom det blir många jobbtimmar på bortaplan så ska jag vara ledig i slutet av veckan. Skönt! Göra ngt kul med barnen...ngt badhus eller så...

Nä, nu måste jag packa nästa väska ;)
Ha en go söndag!
Smile!

onsdag 23 oktober 2013

Satt just

och tittade på hur gårdagens inlägg såg ut IRL (känner mig lite hipp när jag kan svänga mig med så moderna uttryck...det betyder In Real Life, har jag fått lära mig ) så fick jag se att mina ben ser helt ludna ut!!
Visst de är lite håriga men bilden överdriver - GROVT!!
Ville bara lägga till det, så här i efterhand 
Men fötterna var mjuka och fina...

Idag lite bortajobb fast hemmavid och sedan lite hemmajobb, även det hemmavid  
Skulle egentligen blivit en sen kväll idag oxå men dagens kvällsmöte blev inställt så jag har en ledig hemmakväll. BIG smile på den  

Ha en skön onsdag!
Smile!

tisdag 22 oktober 2013

Fotvård

samtidigt som jag sover!


Lite prassligt och stundtals lite varmt. Men på morgonen får jag plocka fram ett par babymjuka fossingar. 
Idag är jag dessutom lite wild and crazy och har på mig mina torsdagsstrumpor från Ullared. 


Trots att det bara är tisdag....Wey, livet handlar väl om att kliva utanför boxen och våga lite mer, eller? 

Gonatt!

Oj oj oj,

vad dagarna rullar på fort.
Hemma från Stockholm och ny vecka påbörjad.
Stockholm var bra, riktigt kul att vara med familjen ordentligt i några dagar. Att få umgås utan att behöva tänka på vad som ska lagas till middag eller att vi behöver städa.


Idol i fredags var riktigt roligt. Kul att få se hur det ser ut bakom kulisserna och vad som händer när kameran är avstängd. Fick dessutom höra från barnens vänner att vi tydligen var i bild några gånger. Kul!
Utöver det så var vi inne i stan hela lördagen. Hatar att gå på stan, i affärer, men jag härdade ut och jag fick några roliga butiker oxå, Clas Ohlsson och Slöjddetaljer bla ;)
Fanny njöt i fulla drag av storstadspulsen. Hon älskade att vara mitt i smeten och ha allt detta runt sig. Maja kunde nog klarat sig utan. De är lite olika...
Väl "hemma" i Älvsjö igen så gjorde man inte många knop ;) En pizza och sedan däckelidäck i soffelisoffan.
Innan vi åkte hem, igår, så besökte vi en stor skatepark som ligger ca fem minuter från boendet. Super, då blev pappan och Maja nöjda oxå. Alla glada och vi kunde åka hem - efter att vi besökt Sveriges (världens??) största IKEA...vid Kungens Kurva i Skärholmen. Herregud!! Älskar IKEA men klarar mig gott utan världens största! Hittade ju inget! Blev bara yr i huvudet av alla våningar och att hitta hit och dit. Och jösses vad människor det var överallt! Trångt! Älskar att åka till Stockholm för att då veta att jag får åka därifrån, hem till lugnet, hem till naturen och ensamheten ;)
Så jag kan verkligen, ärligt säga "borta bra, men hemma så jädra mycket bättre".

Igår var det en lerdag hemma. Betongen är tillfälligt slut så då fick jag passa på att jobba lera istället. Hästar, vitlöksrivare och lite skulptur blev resultatet ;) Kul! Betongen är slut imorrn oxå så då ska jag sätta mig igen! Gegga, knåda och lera.

Men det är imorrn, idag är idag och idag är det jobb. Jobb till kvällningen. Oxå kul. Jag har några julmarknader inbokade och så fått veta att vi troligen kommer ha en butik i Tranås i år igen så då måste jag jobba järnet hemma för att få fram grejer!! Dessutom så säger ryktet att butiken i år blir supercentralt!!! Åhhh så kuuuul!

Nämen nu får ni ha en skön tisdagskväll så ska jag ge mig ut i det gråa, blöta höstvädret och köpa frallor till kvällen.

Ha det gott!
Smile!

fredag 18 oktober 2013

Ha ha ha

Det här är helt sjukt, nu har jag drömt igen. 
Den här gången drömde jag att jag skulle köpa en slags mixer att göra potatismos i. Jag skulle köpa den från en tjej via Facebook. Här kan jag dock se ett samband med verkligheten. Igår var jag på gång och skulle handla några snygga förvaringskartonger på Tranås Vilda Loppis på Facebook.  Av någon jäkla anledning så kunde jag aldrig ta med den där mixern hem. Kommer inte ihåg exakta anledningar med jag kommer ihåg att jag åkte hem till tjejen som sålde mixern och hela tiden fick jag åka hem igen, tomhänt. Till slut när jag åkte dit så säger hon. Du, jag är ledsen, men du kan inte få köpa den. Min mamma tycker inte att jag ska sälja den. Samtidigt står tjejen och använder mixern, framför mina ögon. Hon gör potatismos. Dock så har hon både potatis och en massa rå lök som hon ska stoppa i mixern. Jag minns att jag tänker "va?? Har hon rå lök i potatismoset??? Häftigt, det måste jag prova. Hon är nog någon slags expert". Jag minns min frustration över att jag fick åka fram och tillbaka flera gånger och så ville hon helt plötsligt inte sälja den??!! Så arg och besviken blev jag. Det här är ju ifs en dröm som jag förstår var den kommer ifrån. Igår ville jag köpa en grej på Facebookloppisen och så blev det budgivning och jag missade den :( 
Trots att jag var irriterad när jag vaknade så började jag ändå skratta när jag insåg varför jag var irriterad ;) Komiskt!

Nu ligger jag i en säng i Älvsjö i Stockholm. Vi har just varit och sett Idol live.



 Det var rätt häftigt men nu är jag trött. Kiropraktorn knäckte lite här och var i rygg och nacke och jag känner mig lite sliten. Tyvärr fick hon inte loss på allt så jag måste tillbaka igen :(

Men imorrn kommer jag att vara pigg och alert och redo att upptäcka Stockholm ;)

Gonatt och sov gott!
Smile!

torsdag 17 oktober 2013

Inatt

drömde jag att Arne Lindqvist lärde mig dansa. Bugg.
Arne är en av våra grannbönder. Det som var lite jobbigt var att Arne stötte lite på mig...Det här har verkligen inget med verkligheten att göra. Arne är världens snällaste och har ALDRIG någonsin gjort något sådant, ens en antydan till det. Jag har inte ens sett Arne i sin traktor på flera månader. Var kom han ifrån? Dessutom så var vi på ngt ställe i skogen, någon slags utomhusarena, med massor med folk, där det var ett liveband som spelade dansbandsmusik. Helt plötsligt så kommer Barbro Berg upp på scenen och börjar sjunga. Barbro är en kvinna som arbetar på Skatteverket i Linköping som jag har träffat via jobbet. Henne fick jag se på stationen igår när jag varit i Norrköping. Och vips så hoppade hon in i min dröm...
Helt sjukt, hur i hela fridens namn funkar hjärnan egentligen??

Nåja, det var inatt och nu är det dag. Torsdag. En låång torsdag. När den här torsdagen är slut så har jag haft tre lååånga arbetsdagar och sedan ska jag ha fyra lååånga (som troligen, dessvärre, inte kommer kännas lika långa) lediga dagar  Då ska jag umgås med min familj. Till 100%. På annan ort. Med en överraskning för barnen.
Nice!
Imorgon ska jag till kiropraktorn. Lite scary men oj så skönt det ska bli för ryggen!
Men först som sagt - jobba i ca 13 timmar. Kul! På riktigt!

Ha en skön torsdag!
Smile!

onsdag 16 oktober 2013

Då var det

dags igen :) 


Mot kollegorna och chefen i Norrköping. 
Ska bli kul! Alltid inspirerande att träffas och få höra hur det går för dem. 
Nu har min "jobbiga" jobbperiod börjat. 5-6 veckor med jobb till kl nio tio, i alla fall två tre dagar per vecka. Så när november är slut är jag liksom ute på "andra sidan" ;) Det är kul jobb men, visst, det blir långa dagar. 

Kan erkänna att det är lite tufft att åka iväg så här...kan liksom inte låta bli att tänka på olyckan som Maja var med om. Det var sååå jobbigt att vara så långt bort då, att inte omedelbart få krama, trösta och vara där. Nu var ju hennes pappa där och det är ju bara att acceptera, jag kommer ju inte alltid kunna vara med dem. Det är ju en stor del av föräldrarskapet, att även kunna släppa taget. Alltid vara där när de behöver det men samtidigt kunna låta dem få distansen. 
Så - idag låter jag pappan ta ansvaret och åker iväg - med kluvna känslor ;)

Ha en bra onsdag!
Smile!!

måndag 14 oktober 2013

Vad mycket

roligare/lättare livet blir, om man använder uttrycket "jag vill" istället för "jag måste".
Helt plötsligt så blir det ju roligt att göra saker som tex dammsuga. Jag VILL dammsuga, för att jag vet att jag mår bra efteråt och blir glad av att ha det fint hemma. Jag VILL gå ut och motionera, för att jag vet att jag mår bra av det och blir piggare. Ni hör! Skitbra! Man ska bara göra saker som är roliga och om man faktiskt inser att genom att göra flertalet av de där sakerna så blir livet lättare och roligare, än om jag struntat i dem och skjutit upp det. Många saker är ju "måstegrejer", typ betala räkningarna men om man då bara tänker; jag VILL betala räkningarna nu, för då blir jag lugnare och kan ägna mig åt annat sedan, då blir det ju faktiskt inte lika tråkigt....


Jag började nog, omedvetet, att tänka så redan i fredags kväll (eller det är klart att jag har vetat om innan att det är så, men helt plötsligt när jag vaknade i söndags morse så var det så självklart att det var så jag skulle tänka i fortsättningen) för jag lyckades få med barnen på att hjälpa till att städa hemma och laga fredagsmysmat. Jag märkte dessutom att de tyckte att det var rätt mysigt att göra det tillsammans och sedan kunna sätta sig och äta och titta på tv och vara nöjda med sig själva. KUL! Men som sagt, det var egentligen igår morse som jag vaknade och blev arg på mig själv. VARFÖR tar jag inte tag i alla saker som jag egentligen vill göra?? Så många saker är så enkla att sätta igång med, så varför går jag och är småirriterad på att det inte görs, istället för att göra det själv, direkt?? Det är så med många saker i mitt liv, jag tänker att jag ska börja träna - sedan. Jag ska börja äta nyttigare - sedan. Jag ska gå upp och greja med renoveringen - sedan. Jag ska bara....öhhh...först...VAD?? NÄR?? VARFÖR?? Då blev jag som sagt arg och tog på mig träningskläderna och gick ut! Magiskt vacker utsikt fick jag på köpet, helt gratis!!



Naturligtvis så mådde jag dessutom superbra efteråt. Pigg och glad. Jag har tidigare alltid gått utan musik i öronen för att jag gillar att höra naturen och mina egna tankar men den här gången satte jag musik i öronen och traskade på. Faktiskt var det lite roligare då. Jag upptäckte dessutom att jag hörde mina egna tankar ändå. Hoppas bara att inte någon såg mig för ibland blev det så bra musik att jag nästan dansade fram  Älskar ju att dansa så jag kunde inte låta bli att gå i takt och svänga lite extra på kroppen och armarna... 

Så, sagt och gjort, nu ska jag se till att renoveringen här hemma blir av. Vi har ju hållit på ett tag med det övre skräprummet och det är där som vi nu har stått och målat våra nya ytterdörrar (som för övrigt inte alls kom på plats, pga att snickaren hade missat dagen  )  så nu fortsätter jag med smågrejer till det rummet. Som att måla golvlister, dra ut spik från taket och allmänt rensa så att det sakta men säkert blir gjort. Jag inser att det kommer ta tid, men då får det väl göra det då, huvudsaken är att jag känner att jag gör det jag kan för att det ska gå framåt.
Jag lägger in en bild för att jag själv ska se eventuella framsteg och för att ni ska se vad jag tampas med 


Japp, där ser ni dörrarna som snart är färdigmålade. Det positiva med att snickaren inte kom i lördags, är ju att vi hinner måla dem klart .
Nämen nu är det nog dags för mig att fortsätta att pricka av grejer på dagens "att-göra-lista", skura duschen (Jag VILL skura duschen för då tycker jag att det är fräschare att duscha nästa gång ), gjuta, lera och kratta bland annat 
Ikväll blir det meditation! Livet är bra härligt!

Ha en go måndag!
Smile!

fredag 11 oktober 2013

Hur snabbt

kan veckorna gå egentligen??
Kändes ju som om det var fredag igår...

Ibland kan dagarna bli rätt långa hemifrån och då hinner jag inte gjuta så mycket betong, eller sitta med leran ngt och därför känns det lite som julafton sådana här dagar. Jag får vara själv hemma och så går ner i källaren och ta fram allt som jag gjöt förra gången, några experiment och nya saker som jag inte gjort innan. Älskart!
Här är en grej som jag testat nytt...


Likadan ljuslykta, i betong, som jag gjort innan och dekorerat med snöre har jag nu gjort fast med avtryck av Ydres vapen. Tyckte själv att det blev lite coolt.

Lite nya betongtags har blivit klara...

 

Även några fler ljuslyktor i betong har jag dekorerat...


Jag har anmält mig till två julmarknader hittills, får se om det blir fler, det beror lite på om vi lyckas få tag på en lokal som vi kan ha en permanent butik i innan jul. Om vi lyckas med det så känns det som om det räcker...

Idag är det som sagt fredag och jag älskar fredagar!!! Fredagsmys!! God mat och bara slappa tillsammans med barnen. Härligt.
Nästa fredag ska vi till Stockholm så då blir det annat fredagsmys...
Får dock inte bli för sent ikväll, Maja ska på bågskyttetävling och vi åker kl 08.00. Vi ska bara till Vetlanda och det ska bli lite kul.
Peter ska vara hemma och förhoppningsvis byta vår ytterdörr...Får se om den är på plats när jag kommer hem eller om vi får det dragit om öronen... ;)

Ha en underbar fredag!
Smile!

tisdag 8 oktober 2013

Just

hemkommen från jobb i Kisa och när jag kommer hem så är jag själv.
Fanny är stallet, Maja är på bågskytte och Peter har ärenden och ska sedan hämta Maja. Så det innebär att jag kommer vara själv en liten stund. Älskart! Lika mycket som jag älskar min familj och ha folk omkring mig så älskar jag att få sådana här små stunder av ensamhet. Just nu är det så mycket jag vill göra, kolla SVT-play på ett avsnitt av Bron, som ingen annan vill se, äta ngt nyttigt, äta ngt onyttigt, blogga, lera....åh var ska jag börja, blir ju stressad ;)

Idag får det blir "dagens outfit"....Så här såg jag ut när jag kom hem....


Tröjan är ny från GeKås i somras. Den är bla av angora och superskön!! Blev totalförälskad direkt när jag såg den! Supermjuk och skön. Syns inte på bilden men mönstret på magen är bling bling och glitter.
Två sekunder efteråt såg jag ut såhär....


Det är det absolut första jag gör när jag kommer innanför dörren. Byter om till myskläder!

Så nu sitter jag i myskläder, äter godis (har ätit en banan oxå), bloggar och tittar på Bron samtidigt. Eventuellt kommer jag ta fram leran när godiset är uppätet och jag har bloggat färdigt :)

Ha en bra tisdagskväll!
Smile!!

måndag 7 oktober 2013

Kan det vara

värt att tvinga sin sambo att utbilda sig till kiropraktor bara för att jag behöver en själv, då och då?
Jag får inte så där ryggskottsont, så att jag inte kan röra mig. Nej, jag har mer sådär irriterande, malande ryggont, nästan hela tiden, bakom ena skulderbladet. Den typen av ryggont är väldigt lätt att ignorera - ett tag. Det gör liksom inte ont hela tiden, bara i vissa lägen och, dumt nog, så går det att leva med det onda länge utan att fixa till det. Nu har jag gått runt med det här i säkert en månad, troligen längre och nu börjar det göra ont hela tiden så det är nog dags att ta tag i det :( Dock var jag hos tandläkaren idag och jag tycker att jag har kostat kosing så det räcker... ;)

Idag har det varit studiedag i skolan så Maja har varit hemma (den delen av dagen som hon inte var hos en kompis) och Fanny är med en kompis i Ullared. Hennes drömplats på jorden ;)
Jag började som sagt min dag i en tandläkarstol och om det inte vore för pengarna så har jag inget emot det. Skulle lätt kunna somna i stolen om det inte vore jobbigt att gapa hela tiden ;)
Men idag har jag hunnit med lite annat oxå...


Jag har plockat ner våra vindruvor. Har inte ens sett innan hur mycket det var så det var kul att upptäcka att det var säkert två liter. Att trampa vin kändes uteslutet så det fick bli saft. Har aldrig gjort/smakat saft på enbart vindruvor innan så det är lite spännande...


Jag har även hunnit måla våra nya dörrar ytterligare en gång. En av dörrarna är färdig - på ena sidan. Nu är det bara tre sidor kvar (två dörrar med två sidor vardera) som ska målas minst tre gånger vardera...dvs vi måste nog trolla med knäna lite för att få dem färdiga till på lördag då de ska sättas upp...


Igår var jag duktig och bakade frallor. Såååå gott! Varför gör jag inte det oftare?? Maja som mer eller mindre aldrig äter vanligt bröd, åt två frallor. Det hon inte vet, är att jag blandat i både hirsflingor, rågmjöl, vetegroddar och dinkelflingor. Så mycket nyttigt och mycket fibrer tror jag aldrig hon fått i sig vid ett och samma tillfälle ;)

Ikväll ska jag gästspela på Ydre Näringslivs möte. Jag håller på att styra upp ett event som ingår i vecka 45 (klicka och läs mer) lokalt här i Ydre och då har jag bjudit in Ydre Näringsliv så då ska jag berätta lite närmare om det för dem. Kanske ska byta om från fläckiga jobbarbyxor innan jag sticker iväg ;)

Happy måndagskväll!
Smile!

lördag 5 oktober 2013

Världens slappaste

fredagskväll och det har fortsatt även idag. Slappa i soffan med god och onyttig "mat".
Dock har jag umgåtts med mina barn en del, vi spelade ett spel på mobilen som var rätt kul. Det var ett spel där man faktiskt kunde umgås och skratta tillsammans. Har inte en aning om vad det heter men kul var det :)
Idag har jag inte fått mycket gjort men igår var en bra dag, tvätta, dammsuga, gjuta, latexa, vattna blommor och allmänt plock. 
Gjorde även färdigt ett beställningsjobb...


En barnstol som ska användas som doppresent. Kul. Underbart att ha sådana här grejer färdiga hemma så när ngn bekant ringer och har panik då kan jag hjälpa. Kul kul.

I övrigt har vi det fint och välmöblerat i köket just nu...


Två kylskåp...kan ju vara bra att ha....eller nä... det ena ska ut men vi har inte fått till det än. Utöver det så håller jag på att latexa och baka knäckebröd samtidigt som bilden tas...härlig röra... Man ser ju i alla fall att det är ngn som bor där....lever fullt ut...
En annan vinkel på köket...


Jamen varför inte en säng ståendes på högkant i köket...? Det är det nya nu...lovar...
Vi ska byta ytterdörr om ngn vecka och den nya dörren, inkl karmen, är inte målad ännu så alla extrarum, skräprummen, är belamrade med uppställda bockar med dörrar och karmar som är halvmålade. Av den anledningen så går, "extramöbler" som ska användas senare inte in någonstans...trist men så är läget...

Ikväll ska jag bort till en kompis för att diskutera fotboll. Vårt lags framtid ska stötas och blötas, vändas och vridas på...Kan bli ngt glas vin oxå ;) Blir nog lättare att hitta lösningar då ;)

Ha en go lördagskväll!
Smile!

torsdag 3 oktober 2013

Godmorgon,

idag är Jenny uppe i ottan! 
Kvart i fem (!!!) ringde klockan. Det är inte mänskligt! Är otroligt imponerad av människor som klarar det varje morgon, dag ut och dag in, månad efter månad... För några år sedan arbetade jag som tidningsbud. Då gick jag upp kl 03.00. DET mina vänner, är omänskligt!! På den tiden var jag dessutom mörkrädd och det visade sig vara en omöjlig kombination, att cykla omkring mitt inne i stan när det var kolsvart ute.  Mycket skuggor och konstigheter såg jag överallt...
Det bästa med att gå upp och ut vid den här tiden är stjärnorna. Att kliva ut under en sådan magnifik stjärnhimmel som man får se när man bor långt från gatlysen och neonlampor. Fantastiskt! Tvingar ibland ut familjen på kvällen när det blivit mörkt, bara för att titta på stjärnorna ;)

Idag ska jag ta tåget till Norrköping och sedan buss vidare till Stockholm. Det är Mässan Eget Företag i Älvsjö. Ska bli spännande! OM jag kommer fram eftersom det visar sig vara massor med arbeten på spåret så har jag otur blir det buss från Linköping och då kommer jag bli supersen till Norrköping...gahhh. Älskar att åka tåg men hatar att sitta och inte kunna påverka sådana här grejer :( Stackare som får stå ut med sådant varje morgon. 

Har jag batteri kvar ikväll så återkommer jag då med rapport om dagen ;)
Ha en bra torsdag! 
Smile!