Skrivet av en kvinna mitt i livet med begynnande gråhårighet...

onsdag 27 november 2013

Buffel?

Har vi vilda bufflar i Sverige?
Jag veeet att vi inte har det, men då undrar jag vad det var som jag såg vid vägkanten igår kväll när jag åkte hem...?
Mitt sunda förnuft säger att det var ett vildsvin, men satan i gatan vad stor den var då. Ni förstår storleken när jag börjar undra om det kan ha varit en buffel...Den stod med rumpan mot mig vid vägrenen så jag såg aldrig huvudet, det är därför jag är lite tveksam till vad det kan ha varit... Om det nu var ett vildsvin så vill jag INTE möta en sådan när jag är ute och går!! Den måste ha varit närmare 130 cm hög över rumpan... Blä, vilka bestar!!

Igår ett sent möte.
Ikväll ytterligare ett sent möte. Nätverkande och knyta kontakter!
Kul!

Idag har varit en mycket bra dag här hemma.
En skröjugn är bränd.
Ytterligare en krans med fårskinn är gjord och nu har jag även testat på att göra en annan variant.



Sååå kul!
Superkul!
Ska på marknad på lördag så jag hoppas att jag kan kränga några av kransarna då ;) Är "ledig" även på fredag så då ska det bli flera :)

Underbara liv!
Så tacksam för allt! Mina fantastiska barn. Min underbara sambo. Att jag är frisk, att hela min familj är frisk. Vårt underbara hus! Allt!

Ha en bra onsdagskväll!
Smile!

tisdag 26 november 2013

Då var det

dags igen...
Eller, jag antar att det är dags varje natt fast jag inte kommer ihåg dem.
Inatt drömde jag om stallet där vi har vår häst. Ägaren håller på att bygga nytt stall som kommer bli superfint. Finast i hela Ydre ;)
I nuläget finns ett stall med två boxar, inget fel på dem, men det är lite lågt till tak och trångt i gången men annars helt ok. Men i natt drömde jag att alla hästar (finns 6 st olika stora ponnyer) hade varsitt....bås, får jag nog kalla det. Minns inte hela drömmen men jag minns bilden av Vincent, en egensinnig liten ponny, som gick in i sitt bås. Han kunde inte röra sig åt något håll och båset var bara så långt så att hästen precis gick in. Dessutom ett trappsteg upp till båset.... Sådana bås låg bredvid varandra och hästarna stod intryckta. Sedan minns jag inte så mycket mer där, men jag minns bilden av vår häst i hagen. Hon haltade!! Jättemycket! Kunde knappt stödja på benet och jag minns den förtvivlade känslan, neeeej, inte igen!! Jag funderade mycket på varför hon haltade igen. Jag minns oxå att jag tänkte att det beror nog på att jag red henne för ett tag sedan, jag var för tung. Total hopplöshet tills jag kom på att, nej, men det här är ju bara en dröm, hon är ju inte halt! Den lättnaden när jag kom på att jag drömde! Så skön känsla! Men hur sjukt är det inte att komma på att det är en dröm - i drömmen!?
Hm, dessa märkliga nattliga äventyr ;)

Igår pysslade jag en del (Många av "bordena" fick stryka på foten). Här är resultatet.


Dörrkransar med fårull. Kanske ska de inte hänga ute, eftersom regn och snö nog inte är så bra för ullen... men på ngt fint ställe inomhus. Jag ska spara en av dem, vet bara inte vilken än. Så kul att göra ngt annat än bara det "gamla vanliga". Har en ring kvar så jag ska nog försöka göra en till, kanske kan jag sälja dem på lördag!?

Igår var jag på möte på kvällen som resulterade i att jag ska till Spanien och Barcelona i slutet av maj, med Fannys spanskagrupp. Jag och tre andra mammor och så 11 ungar i 15-16-årsåldern. Lattjo!
Idag = låååång dag! Rätt kul ändå :)
Jag gillar verkligen mitt jobb! Jag är så otroligt tacksam för att jag fick det här jobbet! Det har gett mig ett stort nätverk och kunskaper som är helt ovärderliga!! Enorm tacksamhet!!

Happy tuesday!
Smile!

måndag 25 november 2013

Häpp!

Så var det måndag igen.
Den här helgen slår nog rekord i att ha passerat fort! Hastighetsrekord.
Min "lilla" Fanny fyllde 15 i fredags och det blev kalas på kvällen. Eftersom det känns som om jag jobbar nästan dygnet runt (naturligtvis en grov överdrift...) så är vårt hem en svinstian (nästan) och det är lite att göra...Behövde ju baka och greja oxå.
Kalaset blev dock trevligt och dottern var nöjd med dagen och presenterna.
Jag borde ha hunnit packa till årets första julmarknad, som skulle vara på lördagen, men det hann jag inte så de fick jag göra på lördagsmorgonen. Fanny skulle stå på Ydregårdens julmarknad kl 10, jag skulle vara i Ydrefors kl 11 och Maja skulle vara i Nääs i Hestra kl 10. Viss logistikkrock... Som tur var så var Peter ledig så att han kunde skjutsa Maja och sedan hämta Fanny när hennes marknad var klar.
Försök lösa den logistiken utan bil (säger jag till de som tycker att man ska använda sig av kommunala färdmedel pga miljöproblem)...

Min marknad i Ydrefors gick jättebra! Är supernöjd!
Väl hemma så hann jag bara sätta mig i soffan i en liten stund och pusta ut för att sedan dra vidare till grannarna och lite tacosmys. Men det blev inte så sent för Peter skulle jobba på söndagen och alla var vi trötta efter dagens marknader.
På söndagseftermiddagen var det dags för marknad i Adelöv och så råkade jag öppna "boken" på morgonen och därmed fick jag inget gjort, av det jag tänkt, på förmiddagen.


Hatkärlek, säger jag bara! Boken!! Femtio nyanser av mörker eller Fifty shades Darker.
Otroligt lättläst och svår att lägga ifrån sig men jag är fortfarande missnöjd med vissa bitar av boken. Japp, så nu har jag läst ut även andra delen och så har jag reserverat sista delen från biblioteket...hoppas att den kommer snart så att jag kan bli färdig med det där och fortsätta med livet ;)
Marknaden i Adelöv var urusel - i år igen. Trevligt i år var dock att jag stod med en kompis så tiden gick skapligt fort OCH det var tur, för satan i gatan vad kallt det var!!

Som sagt, redan måndag och jag har mängder att göra men är svintrött!! Ska hänga tvätt, borde gjuta betong, borde packa bilen med grejer till butiken i stan, borde gå ut och gå, borde diska, borde plocka lite här hemma osv osv Dock ska jag snart in till Tranås och få massage idag igen. Välbehövligt! Efter en helg på två marknader, ståendes i kyla så kommer det kännas gott att bli lite knådad ;)
Får se hur mycket av alla "borden" som blir av...

Ha en go måndag!
Smile!!

torsdag 21 november 2013

Del två

ligger och väntar på mig på biblioteket....


Ska gå och hämta den nu och samtidigt lämna tillbaka första delen för nu har jag läst den färdigt. Jag vill fortfarande hävda att boken egentligen inte är bra. Eller bra....hur definierar man det...den är lättläst, det händer "saker" hela tiden, men språket...Nu är jag absolut ingen författare själv, men jag reagerar ändå på språket, de tittar hela tiden "trotsigt på varandra", "de himlar med ögonen", "svarar hon flämtande" osv osv Allt blir väldigt övertydligt och känns lite....enkelt...eller jag vet inte hur jag ska uttrycka det. Att de sedan har sex två gånger till frukost, tre till lunch och så ett par gånger till kvällsmat, är väl det som har gjort att böckerna har blivit så omtalade. Mycket annat kan det inte vara...
Men jag tror oxå att lite av mitt motstånd till boken handlar om att mannen i boken, den otroligt sexige mr Grey, är så dominant. Jag skulle ALDRIG acceptera det som Ana verkar gå med på. Trots det så har boken ändå fångat mig, jag vill ändå veta hur de tänker lösa framtiden. Får Ana MER (du som läst boken fattar...) av mr Grey eller hur blir det...? Får väl erkänna att det är ngn typ av hatkärlek jag hyser till boken. Fortsättning följer....

Idag skulle jag haft möte med "min" Nätverksgrupp men det var så många borta så jag flyttar den till ett annat datum och då innebär det att jag får kvällen ledigt!! Hur skönt blev inte det då?? Man tror att man jobbar till 21-21.30 och så helt plötsligt kan man sluta kl 16...my gadd, va gott!
Då ska jag åka hem och öppna keramikugnen som jag brände igår men jag har lite onda aningar...tror att den gamle trotjänaren börjar sjunga på sista versen....den tog år och dar på sig att komma upp i temp och det är nog inte så bra...Liiite dåligt tajmat...behöver ju verkligen en ugn så här innan jul, förhoppningsvis så får jag in en del pengar så att jag kan köpa en ny - efter jul. Men vad gör jag till dess?
Nåja jag får åka hem och kolla läget innan jag ledsnar ihop ;)

Ha en underbar torsdagskväll!
Smile!

tisdag 19 november 2013

Polisen

stoppade mig idag!
Jag är snart 41 och fick för första gången visa mitt körkort för polisen idag!
Numer får jag inte ens visa körkortet på systembolaget...
Eftersom jag åker omkring i en fallfärdig skruttbil så var det en otrolig lättnad att hon "bara" ville se körkortet och låta mig blåsa alkotest.
För en gångs skull hade jag med mig körkortet oxå, det är inte ovanligt att jag har glömt plånboken hemma.
Blev allt lite skakis men det gick ju bra ;)

Nu sitter jag i Kisa på ett ISKALLT kontor, invirad i en filt. Superkallt är det! Jag brukar har en stor byggfläkt på kontoret men den är upptagen nu av andra frusna människor ;)

Idag tror jag att det blir en bra dag ;)

Happy tuesday!
Smile!

måndag 18 november 2013

Mörbultad

som få...
Hittade ett presentkort som jag fick när jag slutade på Ticnet (jaaaa, jag vet det är 2,5 år sedan, men bättre sent än aldrig, eller?) och det innebar en timmes thaimassage. Eftersom kiropraktorn å det varmaste rekommenderade att jag skulle se till att få massage så tänkte jag att det var väl någon mening med att jag inte plockat ut det innan.
Att sedan massagestället slagit igen så att jag fick åka hem till tjejen istället, spelar kanske inte så stor roll... Hennes bedömning var att "det går nog att få ordning på det här, men det krävs kanske att du kommer hit ett par gånger till med kanske en vecka mellan gångerna". Klart hon säger så, tänker du, hon vill ju ha fler kunder...Men då ska jag tillägga att det kostar 200 kr att gå till henne i en halvtimma och 350 kr för en timma...troligen ingen F-skatt...antar jag. Men jag känner att jag nog ska boka några gånger hos henne så att jag slipper ha dåligt samvete för att hon tog emot presentkortet så här några år i efterhand ;)
I vilket fall som helst, det var mestadels superskönt men jag undrar hur en människa som är huvudet kortare än jag och säkert halva min vikt kan ha så otroligt starka nypor...? Jädrar i min lilla låda vad hon kunde klämma när hon hittade knutorna. Och knutor finns det gott om!
Jag ska på möte nu och jag måste nog ta en huvudvärkstablett för nackmusklerna är lite påverkade...och därmed huvudet... Hoppas mötet blir kort!!

Igår var jag duktig igen och var ute och gick, eller marscherade ska jag nog säga. Att jag inte har använt mig av musik innan? Att trampa runt och så höra Avicii i öronen...såååå bra powerwalkmusik!!! Jeezzus vad jag trampar på. Känns som om jag kan gå hur långt som helst och hur snabbt som helst. Kan säga att det känns i rumpan idag ;)

Skittrist inlägg men det är lite mycket nu...
Ha en go måndag!

Smile!

fredag 15 november 2013

Vet inte

varför, men när jag ute och tex handlar så har jag börjat tänka om tex kassörskan "Vad tänker hon om mig?" Tänker hon "Hon var ju trevlig" eller "Oj vad sur hon verkar" eller "Hon var nog snygg när hon var ung..." Vad tänker andra när de ser mig?? Vad tänker jag när jag ser andra? Jag har inte tänkt så innan...är det för att jag fyllt fyrtio? Fast jag bryr mig egentligen inte om vad de tycker, jag är bara nyfiken på vad de tänker...vilket intryck ger jag för en helt okänd kassörska? Jag har en svägerska som nästan alltid tänker på vad alla andra ska tycka och tänka om henne. Hennes tanke när hon är ute är "Alla vet" "Alla ser". VAD de vet eller ser vet jag inte men hon bryr sig nog mer om vad alla ska tycka om henne än vad jag gör...vad beror det på? Brist på självkänsla och/eller självförtroende? Eller är det bara att jag inte har någon självinsikt? Jag kanske borde bry mig mer om vad andra tycker och tänker om mig? ORKA!?

Idag är det bästa dagen på veckan, fredag, och jag har varit inne i Tranås och lagt in lite av mina grejer i ett skyltfönster. From 1/12 och en månad framåt har jag mina grejer uppställda i en butik där. En butik mitt i centrala Tranås, bästa platsen! Superkul!!!


Där kommer att finnas hemvävda mattor, hemgjord glögg, fina tavlor, vantar, smycken och handmålad keramik, betonggrejer med mera, med mera! Julklappar till alla!

Snart ska jag ner till hästen och rida! Skitkul men oxå skitont i alla leder i hela kroppen...
Underbara helg! Sista helgen som "ledig" på vääääldigt länge. Nästa helg drar alla julmarknader igång.

Ha en bra fredag!
Smile!

torsdag 14 november 2013

Ett boktips

eller inte...vet inte om jag egentligen vill rekommendera den här boken...nu ska jag dock erkänna att jag ännu inte läst ut den så det kan ju hända en hel del än så länge...


Femtio nyanser av honom eller Fifty shades of Grey som den heter på engelska.
Den är inte bra!
Eller, jag kan erkänna, den har sina "moments" men i övrigt...det är en väääldigt simpel bok. Riktig tantsnusk och ni vet, det där, musklerna-spelade-under-hans-brunbrända-hud-köret....osv osv. Kan faktiskt (än så länge iaf) inte riktigt förstå varför den blivit så upphåsad...Den manliga huvudpersonen är ju inte ens romantisk....i alla fall inte på det sättet som jag skulle vilja. Men, återigen, jag har bara läst drygt halva första boken så det kan ju ändras. Jag tänker läsa den färdigt för jag måste ju se om det ändras något....För er som inte läst den kan jag säga att det i princip är en nedskriven porrfilm, inte mycket annat. Konstigt persongalleri och konstiga reaktioner från personerna i boken. Dock gillar jag inte att lämna böcker oavslutade. När jag läste hela raddan med Sagan om Ringen-böckerna höll jag på att dö av leda, men tragglade mig igenom dem. Bara för att...liksom. Det tog år! Troligen sågar ni mig utmed fotknölarna när jag ratar både den här boken och Sagan om Ringen, men jag måste säga att Sagan om ringen var ok - när det hände grejer i boken. Men partierna där det INTE hände något var så bedrövligt långa och tråkiga och upprepande att jag tröttnade många gånger om. Och det är dessvärre de partierna jag minns. Jag är helt medveten om vilka partier jag kommer minnas från den här boken...de är oxå rätt upprepande ;)
Trist men sant.
Kanske är mig det är fel på.
Vi säger att det är så :)

Ha en bra torsdag!
Smile!

tisdag 12 november 2013

Hann inte

ens blinka så hade det gått många dagar sedan senaste blogginlägget...
Livet rullar på i 180 - som vanligt och julen närmar sig med stormsteg. Har fortfarande en hel del på jobbet och den lediga tiden hemma är begränsad. Dock så orkar/vill/"hinner" jag ta mig den tiden hemma att faktiskt jobba med mitt eget. Naturligtvis blir ju hemmet lidande. Dammtussarna i hörnen börjar bli gigantiska och det krasar under fötterna av alla brödsmulor ;) Men ändå, jag skapar som bara den :)
Det kan bli så att jag medverkar i butiken i Tranås och utöver det är med på fem julmarknader. Låter som om jag behöver ha ett jättelager... Kul!

Idag har jag haft möte med kollegorna hela dagen och nu är jag så trött att jag ser i kors. Hur sjutton ska jag kunna köra hem från Kisa utan att hamna i diket?
Som tur är så slutar jag kl 17 och inte 21 som det har blivit mycket av de senaste veckorna. Ganska skönt!

Nä, nu är det bäst att jag jobbar färdigt så att jag kan åka hem snart....

Ha en go tisdagskväll!
Smile!

torsdag 7 november 2013

Mina fördomar

om vägarbetare såg igår ut att bli besannade...
Hade varit i Linköping på förmiddagen och deltagit i ett Tillväxtevent på Linköping Konsert och Kongress. Det hela ingick i vecka45 och var ömsom intressant och ömsom sömnpiller. Intressant när SAAB Aero berättar om resan att ta fram ett pilotfritt flygplan men sömnpiller när det står en ingenjör och berättar om företaget i termer som "A&M", "RPI" och allt vad det var...dessutom var hela hand bildspel på ingenjörsengelska. Fattade nada! Nåja, det är ju hans problem, mitt liv lär ju fortsätta som innan, det jag inte vet det lider jag ju inte av att fortsätta inte veta...

Nåja, efter en snabb lunch så skulle jag sätta mig i bilen och fara hem till en Entreprenörsmässa som jag ordnat med i Österbymo. Närmsta vägen är över Kisa.... Tror att de har hållit på i ca 700 år med att göra om vägen mellan Rimforsa och Kisa. Den ska blir bredare och den sträckan är ca två mil. Heeeelt otroligt att man på den korta sträckan har lyckats få in sex (6!!) stopp. Alltså stopp där det är antingen stoppljus eller en gubbe som viftar med en flagga. SEX?? Hur i  hela fridens namn kan de göra så? Är det inte bättre att de gör färdigt på ett ställe och sedan flyttar sig? Måste de börja småhacka och gräva lite, random, här och var?
Dessutom, som sagt, så såg jag fem (!!) gubbar, män, killar, vad ni vill, stå still och hänga på varsin kratta (eller vad nu asfaltsläggare använder). INGEN gjorde något alls!? En liten bit längre fram så stod en stor grävmaskin igång och i sitter en gubbe (det VAR en gubbe) och SOVER??? Eller så var han död...Minst två fel i den bilden. Maskinen igång = enorm miljöpåverkan! Han sov = väldigt lite jobb blir utfört vid sömn....
Tack för att jag slipper åka den vägen så ofta (nästan aldrig) för jag hade troligen hoppat ut och slitit ut den sovande gubben ur traktorn och sagt åt honom att för #"¤% jobba lite snabbare, om jag tvingats åka där ofta, typ varje dag...

Men - jag blev ändå bara lite sen och jag kunde styra upp "mässan". Som för övrigt blev lyckad, tror jag...det kom en del (med ydremått mätt - många, med något annat mått - inte så många) folk och alla verkade nöjda och glada ;)

Idag är det återigen en lååång dag och det är den sista den här veckan. Imorrn är det bara en kort träff med Ydres SYV (Studie och YrkesVägledare) och lite personer i Tranås. Sedan är det helg! Skönt! Underbart att jobba långa, roliga dagar för att sedan få långa, sköna helger utan en massa uppbokade grejer. Det här är en helt blank helg :) Mmmmm

Ha en go torsdag!
Smile!


tisdag 5 november 2013

Sitter

på jobbet i Kisa och kollar igenom pappren från förra veckans coachutbildning i Karlstad.
Man kan lugnt säga att det var en självförtroendeboost att hitta dem igen... Ena dagen så lyssnade vi på en tjej som pratade om att synas i sociala medier. Typ Facebook, bloggar, tvitter mm och då berättade hon om att det är bra att göra en slags slogan för sig själv. Hitta några värdeord som man tycker stämmer in på en själv. Då kunde man fråga dels de som känner en, men man kunde även ta hjälp av personer som man bara träffat helt kort, för att få deras första känsla.
Så - det gjorde vi i tisdags innan vi åkte hem och det pappret hittade jag nu. Då var det ju dels både mina kollegor och min chef men även de personerna i det andra projektet som jag bara träffat de här två dagarna som skrev om mig...Här kommer de orden som jag fick:
Får saker gjorda
Självständig
Ambitiös
Väldigt trevlig
Omhändertagande
Duktig
Kreativ
Framåt
Jordnära
Bra medarbetare
Ambitiös (igen)
Seriös
Bra företagsidéer
Lugn
Morgonpigg (det fick jag troligen för att jag gick upp vid 03.45 och fortfarande var vid liv kl 17)
Pigg
Glad
Spännande företagsidé

Fattar ni att hitta det här igen...
Inte klokt vad kul att läsa det!! Nu ska jag skriva ihop en slagkraftig säljande slogan om mig själv med hjälp av dessa ord.
Jag ska spara det här pappret och titta på ibland när jag känner mig nere ;)

Idag sitter jag som sagt och jobbar på i Kisa och ikväll är det dags för Nätverksträff igen. Hoppas att det kommer fler idag. Det har varit mycket strul som gjort att det varit många borta...Hoppas...

Igår var en bra dag. Hann både gjuta en hel del betong och slappa och fixa lite annat. Underbart med sådana dagar när jag vet att resten av veckan är låååånga, men roliga, arbetsdagar :)
Här är en ny grej jag plockade fram ur en form igår...


Här är den just utplockad ur formen så betongen är fortfarande lite våt. Den kommer torka och därmed ljusna allteftersom men jag är väldigt nöjd med den. Hittade billiga pysselbokstäver på GeKås i Ullared som jag har använt. KUL! Nu kan jag ju skriva vad jag vill på allt möjligt ;) Möjligheterna är oändliga :)

Ha en bra tisdag!
Smile!

söndag 3 november 2013

Jag börjar

så smått vakna till liv...
Igår en kompis 40-årskalas, idag gaaaanska seg. Men så kul jag hade. Jag fullkomligt älskar att dansa och stuffa runt på ett dansgolv och igår blev det mycket av den varan. God mat och lite vin. Roliga människor och mycket dans. Inatt sov jag hos mamma och pappa och när jag kom dit inatt såg sängen ut såhär...


En nybäddad säng med mintgodis på kudden ;) Värsta hotellstandarden. Och i morse frukosten framdukad. Härligt! Efter en Ipren ska jag bara invänta tiden så jag blir i körbart skick ;) Det är inte så illa men man vill ju inte chansa... Det är korkat och dumt. Barnen är själva hemma men tror inte att de saknar mig. Tror inte ens att de märkt att jag inte är där ;)

Ha en skön söndag!
Smile!

fredag 1 november 2013

Hur svårt

kan det va?


Jag är som sagt inte särskilt pedant eller så, men det finns vissa saker som jag vill ha på ett visst sätt. Att ha toalocket stängt är en sådan sak. Som tur är så har vi inget problem med det hemma då alla faktiskt stänger locket efter sig. Men man märker när man haft besök...
Det är inte så att jag gnäller på gästerna och ber dem stänga men jag vill ha det stängt!
När det står öppet så känns det som om all husets energi liksom försvinner ut där. Kan inte förklara det på ngt annat sätt än att det känns som om huset är liksom "öppet", på ett negativt sätt, när locket inte är stängt.
Världsliga problem, jag vet :)

Nu har i alla fall gästerna åkt och Peter jobbar. Fanny är just nu i stallet och Maja slappar. Jag oxå, för den delen.... skönt! Det är fredag och jag njuter!
Imorrn är det fest! En kompis fyller 40 och har ordnat med fest. Kul!

Här kommer lite smakprov från gårdagens arbete...


En adventljusstake i betong. Bokstäverna är limmade på en platta. Tung och rejäl :)


Allra enklaste hjärtat med skrivna klokheter på :)

Ha en underbar fredag!

Smile!